Porkkanakakku
Mausteinen ja mehevä porkkanakakku on syksyn suosikkiherkku. Tässä reseptissä tavalliset vehnäjauhot on korvattu speltti- ja kaurajauhoilla. Parhaimmillaan kakku on, kun se on saanut vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Ainekset
Työvaiheet
Ota jääkaapista tuorejuusto ja voi huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Raasta porkkanat ja appelsiinin uloin kuori hienoksi ja laita kulhoon. Kuoren valkoista osaa kannattaa vältellä, se maistuu kitkerältä.
Purista kulhoon myös appelsiinin mehu ja laita sivuun odottamaan.
Mittaa kaikki kuivat aineet paitsi fariinisokeri erilliseen kulhoon.
Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna-sokerivaahtoon maito, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kuivat ainekset ja sekoita.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 35 cm x 25 cm).
Paista uunissa noin 35-40min, kunnes kakku on kypsä. Ota uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen levittämistä.
Valmista kuorrute
Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää ensin tomusokeri ja ripaus suolaa ja jatka sekoittamista. Vatkaa vielä joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle.
Koristele vielä halutessasi kakku esimerkiksi raastetulla tummalla suklaalla tai raastetulla appelsiininkuorella.