Porkkanahalva

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Kaipaatko vaihtelua joulun jälkiruokapöytään? Kokeile intialaista porkkanahalvaa! Reseptin idea syntyi tiimiläisemme Ravin tavasta ripotella sokeria perinteisen porkkanalaatikon päälle – maku muistuttaa häntä intialaisesta, porkkanoista valmistettavasta jälkiruoasta. Rouhitut pistaasipähkinät kruunaavat halvan.

Ainekset

4 annosta
porkkanoita raastettuna
500 g
gheetä
4 rkl
täysmaitoa
3 dl
sokeria
1 dl
kardemummaa (jauhettu)
1 tl
pistaasipähkinöitä
50 g

Työvaiheet

01

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. 

02

Laita 2 rkl gheetä kattilaan ja väännä lämpö keskitasolle. Lisää porkkanat ja kypsyttele muutama minuutti.

03

Lisää maito ja anna kiehahtaa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.

04

Kun maito on melkein kokonaan haihtunut, lisää loput gheestä. Paista kattilassa noin 10 minuuttia sekoitellen.

05

Lisää sokeri ja kardemumma. Sekoita. Paista seosta vielä noin 5 minuuttia tai siihen saakka, kunnes seos on kuivahkoa.

06

Rouhi pistaasipähkinät pieneksi ja lisää halvaan (säästä halutessasi osa koristeluun).

07

Syö jälkiruoka sellaisenaan tai kylmänä.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. 

02

Laita 2 rkl gheetä kattilaan ja väännä lämpö keskitasolle. Lisää porkkanat ja kypsyttele muutama minuutti.

03

Lisää maito ja anna kiehahtaa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.

04

Kun maito on melkein kokonaan haihtunut, lisää loput gheestä. Paista kattilassa noin 10 minuuttia sekoitellen.

05

Lisää sokeri ja kardemumma. Sekoita. Paista seosta vielä noin 5 minuuttia tai siihen saakka, kunnes seos on kuivahkoa.

06

Rouhi pistaasipähkinät pieneksi ja lisää halvaan (säästä halutessasi osa koristeluun).

07

Syö jälkiruoka sellaisenaan tai kylmänä.

Ainekset
porkkanoita raastettuna
500 g
gheetä
4 rkl
täysmaitoa
3 dl
sokeria
1 dl
kardemummaa (jauhettu)
1 tl
pistaasipähkinöitä
50 g
close