Porkkanahalva
Kaipaatko vaihtelua joulun jälkiruokapöytään? Kokeile intialaista porkkanahalvaa! Reseptin idea syntyi tiimiläisemme Ravin tavasta ripotella sokeria perinteisen porkkanalaatikon päälle – maku muistuttaa häntä intialaisesta, porkkanoista valmistettavasta jälkiruoasta. Rouhitut pistaasipähkinät kruunaavat halvan.
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
Laita 2 rkl gheetä kattilaan ja väännä lämpö keskitasolle. Lisää porkkanat ja kypsyttele muutama minuutti.
Lisää maito ja anna kiehahtaa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kun maito on melkein kokonaan haihtunut, lisää loput gheestä. Paista kattilassa noin 10 minuuttia sekoitellen.
Lisää sokeri ja kardemumma. Sekoita. Paista seosta vielä noin 5 minuuttia tai siihen saakka, kunnes seos on kuivahkoa.
Rouhi pistaasipähkinät pieneksi ja lisää halvaan (säästä halutessasi osa koristeluun).
Syö jälkiruoka sellaisenaan tai kylmänä.