Pizza

Keskitaso
Vaikeustaso
time
18
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Kotitekoisen pizzan teossa taikinan valmistaminen on yleensä se työläin vaihe. Urakkaa helpottaa, jos pizzataikinan valmistaa jo edeltävänä päivänä jääkaappiin odottamaan. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata minuuttitolkulla, vaan vähempikin riittää. Sen sijaan taikina saa levätä ja kohota rauhassa jääkapissa 6–18 tuntia riippuen siitä, milloin haluat paistaa pizzan.

Ainekset

4 - 5 pizzaa
Pizza taikina
(noin 11 dl) 00 tipo -pizzajauhoja
800 g
(noin 5 dl) vettä
500 g
kuivahiivaa
4 g
suolaa
15 g
Tomaattikastike
kuorittuja tomaatteja tölkissä
400 g
sokeria
1 tl
suolaa
0.5 tl
rouhittua mustapippuria
0.5 tl
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulinkynttä
2 kpl
Täytteeksi esimerkiksi
mozzarellajuustoa
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

01

Valmista pizzataikina ja halutessasi myös tomaattikastike edellisenä päivänä.

02

Lämmitä vesi 35 asteeseen. Lisää kuivahiiva, sekoita. Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot ja suola, sekoita. Lisää vesi-hiivaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa 3–5 minuuttia niin, että kaikki jauhot sekoittuvat kunnolla. Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä noin 20 min. Nosta jääkaappiin ja anna levätä 6–18 tuntia. Nosta taikina jääkaapista noin 2–3 h ennen paistamista. Taikina säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa noin 3 päivää.

03

Tomaattikastike:
Surauta ainekset sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

04

Pizzan paistaminen:
Lämmitä uuni 250 asteeseen tai mahdollisimman kuumaksi.
Lyö taikinasta ilmat pihalle ennen kumoamista työtasolle. Jaa neljään osaan. Muotoile paloista pyöreitä palleroita ja siirrä ensimmäinen leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pizzakivelle. Painele ja venytä pizzataikinaa keskeltä sivuille, kunnes sinulla on mahdollisimman ohut pizzapohja, jossa on pieni reuna.

05

Levitä tomaattikastiketta pohjan päälle ja lisää täytteet. Basilika kannattaa lisätä vasta paistamisen jälkeen, sillä se kärähtää helposti.

06

Paista pizzaa uunissa 5–10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kunnolla väriä ja juusto on sulanut. Lisää basilikaa ja rouhittua mustapippuria ja nauti!

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista pizzataikina ja halutessasi myös tomaattikastike edellisenä päivänä.

02

Lämmitä vesi 35 asteeseen. Lisää kuivahiiva, sekoita. Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot ja suola, sekoita. Lisää vesi-hiivaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa 3–5 minuuttia niin, että kaikki jauhot sekoittuvat kunnolla. Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä noin 20 min. Nosta jääkaappiin ja anna levätä 6–18 tuntia. Nosta taikina jääkaapista noin 2–3 h ennen paistamista. Taikina säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa noin 3 päivää.

03

Tomaattikastike:
Surauta ainekset sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

04

Pizzan paistaminen:
Lämmitä uuni 250 asteeseen tai mahdollisimman kuumaksi.
Lyö taikinasta ilmat pihalle ennen kumoamista työtasolle. Jaa neljään osaan. Muotoile paloista pyöreitä palleroita ja siirrä ensimmäinen leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pizzakivelle. Painele ja venytä pizzataikinaa keskeltä sivuille, kunnes sinulla on mahdollisimman ohut pizzapohja, jossa on pieni reuna.

05

Levitä tomaattikastiketta pohjan päälle ja lisää täytteet. Basilika kannattaa lisätä vasta paistamisen jälkeen, sillä se kärähtää helposti.

06

Paista pizzaa uunissa 5–10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kunnolla väriä ja juusto on sulanut. Lisää basilikaa ja rouhittua mustapippuria ja nauti!

Ainekset
Pizza taikina
(noin 11 dl) 00 tipo -pizzajauhoja
800 g
(noin 5 dl) vettä
500 g
kuivahiivaa
4 g
suolaa
15 g
Tomaattikastike
kuorittuja tomaatteja tölkissä
400 g
sokeria
1 tl
suolaa
0.5 tl
rouhittua mustapippuria
0.5 tl
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulinkynttä
2 kpl
Täytteeksi esimerkiksi
mozzarellajuustoa
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
close