Pistaasitäytteiset laskiaispullat
Laskiaispulla hillolla, mantelimassalla vai sittenkin pistaasitahnalla? Sonjan ystävä Jessika kammoksuu sekä perinteistä mantelimassaa että hilloa laskiaispullan täytteenä, joten piti keksiä kolmas vaihtoehto. Niinpä syntyi pistaasitäytteiset pullat. Pistaasitahna sopii myös erinomaisesti paahtoleivän päälle tai vaikka jogurtin kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Lisää sekaan jogurtti ja sekoita.
Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
Alusta loput jauhoista taikinaan käsin. Vaivaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä (noin 10–15 minuuttia). Alusta lopuksi taikinaan vielä pehmeä voi.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeen alla kaksinkertaisesti. Kohoamiseen menee noin 30–60 minuuttia.
Valmista odotellessasi pistaasitahna.
Pistaasitahna
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paahda pähkinöitä uunissa noin 15 min. 10 minuutin kohdalla kannattaa alkaa kurkkia uuniin, ettei pähkinät kärtsää.
Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.
Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Laita täyte kippoon odottamaan.
Pullien paisto ja viimeistely’
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leivo taikinasta 20 suunnilleen yhtä suurta pullaa (paino noin 80–90 g). Anna pullien kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä liinan alla (20–40 min).
Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä kokonaan.
Vatkaa kermavaahto jämäkäksi. Leikkaa pullat auki ja täytä ne pistaasitahnalla sekä kermavaahdolla. Enjoy!