Pistaasitahna

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Pistaasitahna sopii erinomaisesti laskiaispullien täytteeksi, paahtoleivän päälle tai vaikka jogurtin kanssa.

Ainekset

kuorittuja pistaasipähkinöitä
300 g
tomusokeria
1 dl
+ Tehokas blenderi

Työvaiheet

01

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

02

Paahda pähkinöitä uunissa noin 15 min. 10 minuutin kohdalla kannattaa alkaa kurkkia uuniin, ettei pähkinät kärtsää.

03

Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.

04

Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Siirrä tahna kippoon.

Tahna sopii syötäväksi esimerkiksi jogurtin kanssa tai vaikka paahtoleivän päälle.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

02

Paahda pähkinöitä uunissa noin 15 min. 10 minuutin kohdalla kannattaa alkaa kurkkia uuniin, ettei pähkinät kärtsää.

03

Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.

04

Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Siirrä tahna kippoon.

Tahna sopii syötäväksi esimerkiksi jogurtin kanssa tai vaikka paahtoleivän päälle.

Ainekset
kuorittuja pistaasipähkinöitä
300 g
tomusokeria
1 dl
+ Tehokas blenderi
close