Pistaasitahna

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Pistaasitahna sopii erinomaisesti laskiaispullien täytteeksi, paahtoleivän päälle tai vaikka jogurtin kanssa.

Ainekset

kuorittuja pistaasipähkinöitä
200 g
tomusokeria
1 dl
rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä
2 rkl
+ Tehokas blenderi tai sauvasekoittimen silppuri osa

Työvaiheet

01

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

02

Paahda pähkinöitä uunissa noin 7- 10 min. Varo polttamasta pähkinöitä.

03

Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.

04

Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri ja öljy. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Siirrä tahna kippoon. Jos haluat tahnasta juoksevampaa voit lisätä tahnan joukkoon hiukan vettä.

Tahna sopii syötäväksi esimerkiksi jogurtin kanssa tai vaikka paahtoleivän päälle.

 

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

02

Paahda pähkinöitä uunissa noin 7- 10 min. Varo polttamasta pähkinöitä.

03

Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.

04

Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri ja öljy. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Siirrä tahna kippoon. Jos haluat tahnasta juoksevampaa voit lisätä tahnan joukkoon hiukan vettä.

Tahna sopii syötäväksi esimerkiksi jogurtin kanssa tai vaikka paahtoleivän päälle.

 

Ainekset
kuorittuja pistaasipähkinöitä
200 g
tomusokeria
1 dl
rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä
2 rkl
+ Tehokas blenderi tai sauvasekoittimen silppuri osa
close