Pistaasitahna
Pistaasitahna sopii erinomaisesti laskiaispullien täytteeksi, paahtoleivän päälle tai vaikka jogurtin kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kuoritut pistaasipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paahda pähkinöitä uunissa noin 7- 10 min. Varo polttamasta pähkinöitä.
Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä hetki.
Nakkaa pähkinät blenderiin ja mittaa joukkoon tomusokeri ja öljy. Aja tahnaksi välillä reunoja kaapien. Tässä tarvitaan hieman malttia, tahnan tekemisessä voi kestää jopa 10–15 minuuttia blenderin tehosta riippuen. Siirrä tahna kippoon. Jos haluat tahnasta juoksevampaa voit lisätä tahnan joukkoon hiukan vettä.
Tahna sopii syötäväksi esimerkiksi jogurtin kanssa tai vaikka paahtoleivän päälle.