Piparkakkutiramisu
Piparkakkutiramisu sopii mainiosti makeaksi herkuksi joulunajan kekkereihin. Valmista tiramisu hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mielellään jo edeltävänä päivänä, niin että tiramisu ehtii maustua ja keksit pehmetä.
Jos et pidä pipareiden mausta, jätä piparkakut ja piparkakkumauste pois ja nauti klassisemmasta jälkiruuasta.
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kahvi ja marsala viini keskenään.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa vaahdoksi.
Notkista mascarpone ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varvovasti täytteen sekaan.
Kasta Savoiardi-keksit kahviseokseen ja levitä puolet kekseistä valitsemaasi vuokaan tai tarjoilulaseihin. Murskaa päälle puolet piparkakuista.
Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Lado päälle toinen keksi- ja piparimurukerros ja lisää loput täytteestä.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Siivilöi päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua