Piparisalaatti
Piparkakkusalaatti on kuin joulu lautasella. Herkullinen salde kootaan glögissä haudutetuista päärynöistä, sinihomejuustosta ja tietenkin piparkakuista. Joulufiilis on taattu!
Ainekset
Työvaiheet
Kuori päärynät. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Laita päärynät glögiin ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.
Ota talteen noin 1 dl glögiä päärynöistä. Kaada kattilaan ja keitä niin. että puolet nesteestä haihtuu. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kannelliseen astiaan ja ravista voimakkaasti noin minuutin verran. Kastike on valmis!
Leikkaa jäähtyneet päärynät lohkoiksi tai puolikkaiksi ja nappaa siemenet pois. Kasaa salaatti: asettele päärynät salaattipohjalle, murra päälle piparkakkua ja sinihomejuustoa ja viimeistele salaattikastikkeella.