Piparisalaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Piparkakkusalaatti on kuin joulu lautasella. Herkullinen salde kootaan glögissä haudutetuista päärynöistä, sinihomejuustosta ja tietenkin piparkakuista. Joulufiilis on taattu!

Ainekset

4 annosta
Glögipäärynät
Kypsää päärynää
4 kpl
Glögiä (esim. Blossa)
0.75 l
Salaattipohja
Salaattisekoitusta, rucolaa tai punamangoldia
150 g
Sinihomejuustoa
100 g
Pparkakkuja (esim Annan piparkakku)
100 g
Salaattikastike
Kokoon keitettyä glögiä
2 rkl
Oliiviöljyä tai rypsiöljyä
4 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Suolaa ja pippuria

Työvaiheet

01

Kuori päärynät. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Laita päärynät glögiin ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

02

Ota talteen noin 1 dl glögiä päärynöistä. Kaada kattilaan ja keitä niin. että puolet nesteestä haihtuu. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kannelliseen astiaan ja ravista voimakkaasti noin minuutin verran. Kastike on valmis!

03

Leikkaa jäähtyneet päärynät lohkoiksi tai puolikkaiksi ja nappaa siemenet pois. Kasaa salaatti: asettele päärynät salaattipohjalle, murra päälle piparkakkua ja sinihomejuustoa ja viimeistele salaattikastikkeella.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori päärynät. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Laita päärynät glögiin ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

02

Ota talteen noin 1 dl glögiä päärynöistä. Kaada kattilaan ja keitä niin. että puolet nesteestä haihtuu. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kannelliseen astiaan ja ravista voimakkaasti noin minuutin verran. Kastike on valmis!

03

Leikkaa jäähtyneet päärynät lohkoiksi tai puolikkaiksi ja nappaa siemenet pois. Kasaa salaatti: asettele päärynät salaattipohjalle, murra päälle piparkakkua ja sinihomejuustoa ja viimeistele salaattikastikkeella.

Ainekset
Glögipäärynät
Kypsää päärynää
4 kpl
Glögiä (esim. Blossa)
0.75 l
Salaattipohja
Salaattisekoitusta, rucolaa tai punamangoldia
150 g
Sinihomejuustoa
100 g
Pparkakkuja (esim Annan piparkakku)
100 g
Salaattikastike
Kokoon keitettyä glögiä
2 rkl
Oliiviöljyä tai rypsiöljyä
4 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Suolaa ja pippuria
close