Pinaattinen perunamuusi ja linssipaistos

Helppo
Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
1 arvostelua

Perusmuusia voi tuunata monin tavoin ja samalla lisätä kasviksia ruokavalioon. Pinaattiperunamuusi belugalinsseillä ja mintulla on sopivan yksinkertainen mutta herkullinen arkiruoka. Minttu ja ranskankerma ovat tärkeitä makumaailman kannalta, joten niistä ei kannata tinkiä.

Ainekset

4 annosta
linssipaistos
kuivattuja belugalinssejä
2 dl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
perunamuusi
jauhoista perunaa
900 g
suolaa tai maun mukaan
1 tl
sulatettua voita
50 g
maitoa
2 dl
ranskankermaa
1 dl
pakastepinaattia
100 g
+ Lisäksi tarvitset tuoretta minttua ja ranskankermaa koristeluun

Työvaiheet

01

Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, paista öljyssä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää sekaan belugalinssit ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita sivuun odottamaan.

02

Valmista perunamuusi. Kuori perunat ja leikkaa pienemmäksi. Nakkaa perunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi

03

Perunoiden kypsyessä lämmitä voi ja maito kattilassa.
Sulata pinaatti mikrossa tai kattilassa.

04

Kun perunat ovat kypsiä, murskaa ne perunasurvimella tai käsivatkaimella ja lisää joukkoon suola ja lämmin maito. Lisää joukkoon pinaatti ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

05

Tarjoile mintun ja ranskankerman kera.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, paista öljyssä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää sekaan belugalinssit ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita sivuun odottamaan.

02

Valmista perunamuusi. Kuori perunat ja leikkaa pienemmäksi. Nakkaa perunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi

03

Perunoiden kypsyessä lämmitä voi ja maito kattilassa.
Sulata pinaatti mikrossa tai kattilassa.

04

Kun perunat ovat kypsiä, murskaa ne perunasurvimella tai käsivatkaimella ja lisää joukkoon suola ja lämmin maito. Lisää joukkoon pinaatti ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

05

Tarjoile mintun ja ranskankerman kera.

Ainekset
linssipaistos
kuivattuja belugalinssejä
2 dl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
perunamuusi
jauhoista perunaa
900 g
suolaa tai maun mukaan
1 tl
sulatettua voita
50 g
maitoa
2 dl
ranskankermaa
1 dl
pakastepinaattia
100 g
+ Lisäksi tarvitset tuoretta minttua ja ranskankermaa koristeluun
close