Pinaattinen perunamuusi ja linssipaistos
Perusmuusia voi tuunata monin tavoin ja samalla lisätä kasviksia ruokavalioon. Pinaattiperunamuusi belugalinsseillä ja mintulla on sopivan yksinkertainen mutta herkullinen arkiruoka. Minttu ja ranskankerma ovat tärkeitä makumaailman kannalta, joten niistä ei kannata tinkiä.
Ainekset
Työvaiheet
Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, paista öljyssä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää sekaan belugalinssit ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita sivuun odottamaan.
Valmista perunamuusi. Kuori perunat ja leikkaa pienemmäksi. Nakkaa perunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi
Perunoiden kypsyessä lämmitä voi ja maito kattilassa.
Sulata pinaatti mikrossa tai kattilassa.
Kun perunat ovat kypsiä, murskaa ne perunasurvimella tai käsivatkaimella ja lisää joukkoon suola ja lämmin maito. Lisää joukkoon pinaatti ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
Tarjoile mintun ja ranskankerman kera.