Pesto-vuohenjuustoleipäset 

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Helpot ja herkulliset vuohenjuusto-leipäset valmistuvat käden käänteessä. Leipäset sopivat esimeriksi iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi salaatin kera. Sivele pintaan reippaasti rucolapestoa ja lado päälle pehmeää vuohenjuustoa. Hunaja antaa leiville makean loppusilauksen. 

Ainekset

noin 6 leipää
Rucolapesto
pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
1 dl
parmesaania (raastettuna)
1 dl
rucolaa
70 g
(muutama oksa basilikaa)
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunamehua
1 rkl
ripaus suolaa
Lisäksi
hapanjuurileipää tai muuta leipää
6 viipaletta
valkosipulinkynsi
0.5 kpl
vuohenjuustoa
200 g
hunajaa
mustapippuria

Työvaiheet

01

Valmista pesto:

Lisää ainekset (paitsi suola) monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Aja sileäksi tahnaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Laita pesto sivuun odottamaan.

02

Levitä leivät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda leipiä 200 asteessa muutama minuutti niin että leivät saavat hieman väriä.

03

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi.

Hiero leipien pintaan valkosipulia ja levitä päälle pestoa.  Asettele vuohenjuusto palat peston päälle ja valuta viimeistele hunajalla.

04

Paahda leipiä uunissa 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kun juusto on saanut väriä ja hieman sulanut leivät ovat valmiita. Pidä leipiä silmällä ettei ne pala.

05

Ota leivät uunista, viimeistele mustapippurilla ja tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista pesto:

Lisää ainekset (paitsi suola) monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Aja sileäksi tahnaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Laita pesto sivuun odottamaan.

02

Levitä leivät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda leipiä 200 asteessa muutama minuutti niin että leivät saavat hieman väriä.

03

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi.

Hiero leipien pintaan valkosipulia ja levitä päälle pestoa.  Asettele vuohenjuusto palat peston päälle ja valuta viimeistele hunajalla.

04

Paahda leipiä uunissa 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kun juusto on saanut väriä ja hieman sulanut leivät ovat valmiita. Pidä leipiä silmällä ettei ne pala.

05

Ota leivät uunista, viimeistele mustapippurilla ja tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera.

Ainekset
Rucolapesto
pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
1 dl
parmesaania (raastettuna)
1 dl
rucolaa
70 g
(muutama oksa basilikaa)
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunamehua
1 rkl
ripaus suolaa
Lisäksi
hapanjuurileipää tai muuta leipää
6 viipaletta
valkosipulinkynsi
0.5 kpl
vuohenjuustoa
200 g
hunajaa
mustapippuria
close