Perunacurry ja linssiletut
Lämpimän mausteinen perunacurry syntyy melkeinpä keittiökaappien perusaineksista. Erityisen hyvältä curry maistuu tarjoiltuna linssilettujen kanssa. Kivaa vaihtelua ainaiselle pastalle ja riisille tuovat letut muistuttavat etäisesti dosa-lettuja, jotka käytännössä ovat täytettyjä intialaisia creppejä. Laita linssit likoamaan edellisenä iltana tai vähintään neljäksi tunniksi, ja paista lettuset curryn poristessa.
Ainekset
Työvaiheet
Perunacurry:
Pese perunat huolellisesti. Leikkaa muutaman sentin kuutioiksi ja laita kylmään veteen odottamaan.
Murskaa korianterinsiemenet ja kumina morttelissa.
Laita korkeareunainen pannu tai kattila liedelle kuumenemaan. Lisää pannulle kookosöljy. Lisää kaikki mausteet pannulla ja kuullota miedolla lämmöllä noin minuutti.
Silppua sipuli, inkivääri, valkosipuli sekä chili ja lisää pannulle. Kuullota muutama minuutti. Valuta perunat ja lisää pannulle. Kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska. Keitä currya miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 30 min).Valmista linssiletut curryn poristessa.
Tarjoile linssilettujen ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Jos nälkä on astetta kovempi, kylkeen voi keittää myös riisiä.
Linssiletut:
Huuhtele linssit reilulla vedellä.
Lioita linssejä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Huuhtele linssit liotuksen jälkeen.
Laita linssit blenderiin yhdessä kuoritun inkiväärin, suolan ja veden kanssa. Pyöräytä sileäksi taikinaksi. Taikinan pitäisi olla hieman paksumpaa kuin pannukakkutaikina, mutta silti suht ohutta.
Paista taikinasta ohkasia lettuja kuivalla, kuumalla pannulla. Lisää pannulle 2-3 rkl taikinaa ja levitä lusikalla niin ohueksi ympyräksi kuin mahdollista. Paista lettua vain yhdeltä puolelta noin 30-60 sekuntia. Taita lettu ja nosta sivuun. Toista, kunnes olet paistanut koko taikinan.