Persimoncarpaccio
Persimonista on moneen! Kokeile tätä herkullista persimoncarpacciota talven juhlallisuuksissa. Raikas yhdistelmä makeaa persimonia, kirpeää limeä ja suolaista fetajuustoa tuo hauskaa vaihtelua jouluherkkujen keskelle. Tarjoile sellaisenaan alkusalaattina tai juhlapöydän lisukkeena.
Ainekset
Työvaiheet
Pese ja kuivaa persimonit huolellisesti. Viipaloi persimonit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
Asettele persimonviipaleet limittäin laakealle lautaselle.
Viipaloi jalapeno ohuiksi viipaleiksi ja lisää persimonviipaleiden päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Murustele päälle fetajuusto. Raasta limetistä kuori ja ripottele carpaccion päälle. Ota talteen limen mehu ja pirskottele annoksen päälle.
Viimeistele pistaasipähkinöillä ja mintulla.