Passionkääretorttu

Keskitaso
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Passionkääretorttu kevään juhliin! Kääri tortun sisään pehmeää vaniljatäytettä ja kirpeää passionhedelmätahnaa. Vielä nätimmän lopputuloksen saat koristelemalla tortun syötävillä kukilla, passionhedelmälihalla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Ainekset

10 palaa
Passionhedelmätahna
passionhedelmää
2 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
perunajauhoja
1 rkl
sokeria
1 dl
keltuainen
1 kpl
huoneenlämpöistä voita
25 g
Kääretorttutaikina
kananmunaa
4 kpl
sokeria
1.5 dl
perunajauhoja
0.75 dl
vehnäjauhoja
0.75 dl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
Vaniljatäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
vaniljarahkaa
200 g
kermaa
1 dl
tomusokeria
1 dl
Koristeluun
Passionhedelmää, syötäviä kukkia ja valkosuklaata

Työvaiheet

01

Valmista ensin passionhedelmätahna. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehu. 

02

Mittaa sekaan muut ainekset. Keitä keskilämmöllä samalla sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa, nosta hellalta ja siivilöi kulhoon. Lisää voi muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen. Peitä pinta tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään. 

03

Valmista kääretorttupohja: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 

04

Mittaa vehnäjauho, perunajauho, vaniljasokeri sekä leivinjauhe kulhoon, sekoita ja laita sivuun. 

05

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min). Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja nostele sekaan varovasti, jotta saat tasaisen mutta kuohkean taikinan.

06

Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Varo, ettei pinta kärähdä.

07

Nosta uunista, kumoa toiselle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varoen. Laita paperi takaisin ja peitä vielä puhtaalla keittiöpyyhkeellä, anna pohjan jäähtyä täysin.

08

Valmista vaniljatäyte: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää rahka ja kerma, vatkaa sekaisin. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes saat kuohkean täytteen (noin 5 min).

09

Täytä torttu: Kanttaa ensin kakkupohjan reunat tasaisiksi. Levitä pinnalle ensin passiontahna ja sitten noin puolet vaniljatäytteestä. Kääri tiukalle rullalle lyhyeltä sivulta. Levitä tai pursota loput vaniljatäytteestä kääretortun pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Koristele kääretorttu passionhedelmän lihalla, rouhitulla valkosuklaalla ja syötävillä kukilla.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista ensin passionhedelmätahna. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehu. 

02

Mittaa sekaan muut ainekset. Keitä keskilämmöllä samalla sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa, nosta hellalta ja siivilöi kulhoon. Lisää voi muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen. Peitä pinta tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään. 

03

Valmista kääretorttupohja: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 

04

Mittaa vehnäjauho, perunajauho, vaniljasokeri sekä leivinjauhe kulhoon, sekoita ja laita sivuun. 

05

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min). Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja nostele sekaan varovasti, jotta saat tasaisen mutta kuohkean taikinan.

06

Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Varo, ettei pinta kärähdä.

07

Nosta uunista, kumoa toiselle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varoen. Laita paperi takaisin ja peitä vielä puhtaalla keittiöpyyhkeellä, anna pohjan jäähtyä täysin.

08

Valmista vaniljatäyte: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää rahka ja kerma, vatkaa sekaisin. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes saat kuohkean täytteen (noin 5 min).

09

Täytä torttu: Kanttaa ensin kakkupohjan reunat tasaisiksi. Levitä pinnalle ensin passiontahna ja sitten noin puolet vaniljatäytteestä. Kääri tiukalle rullalle lyhyeltä sivulta. Levitä tai pursota loput vaniljatäytteestä kääretortun pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Koristele kääretorttu passionhedelmän lihalla, rouhitulla valkosuklaalla ja syötävillä kukilla.

Ainekset
Passionhedelmätahna
passionhedelmää
2 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
perunajauhoja
1 rkl
sokeria
1 dl
keltuainen
1 kpl
huoneenlämpöistä voita
25 g
Kääretorttutaikina
kananmunaa
4 kpl
sokeria
1.5 dl
perunajauhoja
0.75 dl
vehnäjauhoja
0.75 dl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
Vaniljatäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
vaniljarahkaa
200 g
kermaa
1 dl
tomusokeria
1 dl
Koristeluun
Passionhedelmää, syötäviä kukkia ja valkosuklaata
close