Parsa-perunasalaatti
Pottusalde eli perunasalaatti saa makua sesonkiherkku parsasta ja kevätsipulista. Raikas mutta ruokaisa salaatti sopii hyvin esimerkiksi buffetpöytään tai grilliruoan lisukkeeksi. Herkullisin perunasalaatti syntyy uusista perunoista, mutta myös muut kiinteät perunalajikkeet käyvät.
Ainekset
Työvaiheet
Pese uudet perunat huolella. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Keitä myös kananmunat koviksi (8–9 minuuttia) ja anna jäähtyä kylmässä vedessä.
Pese ja kuori parsat. Ryöppää parsoja noin minuutin ajan suolatussa, kiehuvassa vedessä. Nosta parsat suoraan kylmään veteen jäähtymään.
Valmista kastike. Silppua tilli ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa jäähtyneet perunat ja parsat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa kevätsipuli ja kurkku ja laita kulhoon.
Kaada kastike päälle ja sekoita.
Kuori kananmunat, leikkaa puoliksi ja asettele ne salaattiin. Valmista!