Parsa-perunasalaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Pottusalde eli perunasalaatti saa makua sesonkiherkku parsasta ja kevätsipulista. Raikas mutta ruokaisa salaatti sopii hyvin esimerkiksi buffetpöytään tai grilliruoan lisukkeeksi. Herkullisin perunasalaatti syntyy uusista perunoista, mutta myös muut kiinteät perunalajikkeet käyvät.

Ainekset

6 annosta
uusia perunoita
1 kg
parsaa
1 nippu
kevätsipulia
1 nippu
kurkku
0.5 kpl
Kastike
ranskankermaa
150 g
majoneesia
2 rkl
sitruunan mehu
0.5 kpl
dijon sinappia
0.5 rkl
tuoretta tilliä
0.5 nippua
valkosipulinkynsi
1 kpl
mustapippuria
suolaa
Lisäksi
kovaksi keitettyä kananmunaa
6 kpl

Työvaiheet

01

Pese uudet perunat huolella. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Keitä myös kananmunat koviksi (8–9 minuuttia) ja anna jäähtyä kylmässä vedessä. 

02

Pese ja kuori parsat. Ryöppää parsoja noin minuutin ajan suolatussa, kiehuvassa vedessä. Nosta parsat suoraan kylmään veteen jäähtymään.

03

Valmista kastike. Silppua tilli ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin tekeytymään.

04

Leikkaa jäähtyneet perunat ja parsat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa kevätsipuli ja kurkku ja laita kulhoon.

05

Kaada kastike päälle ja sekoita.

06

Kuori kananmunat, leikkaa puoliksi ja asettele ne salaattiin. Valmista!

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Pese uudet perunat huolella. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Keitä myös kananmunat koviksi (8–9 minuuttia) ja anna jäähtyä kylmässä vedessä. 

02

Pese ja kuori parsat. Ryöppää parsoja noin minuutin ajan suolatussa, kiehuvassa vedessä. Nosta parsat suoraan kylmään veteen jäähtymään.

03

Valmista kastike. Silppua tilli ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin tekeytymään.

04

Leikkaa jäähtyneet perunat ja parsat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa kevätsipuli ja kurkku ja laita kulhoon.

05

Kaada kastike päälle ja sekoita.

06

Kuori kananmunat, leikkaa puoliksi ja asettele ne salaattiin. Valmista!

Ainekset
uusia perunoita
1 kg
parsaa
1 nippu
kevätsipulia
1 nippu
kurkku
0.5 kpl
Kastike
ranskankermaa
150 g
majoneesia
2 rkl
sitruunan mehu
0.5 kpl
dijon sinappia
0.5 rkl
tuoretta tilliä
0.5 nippua
valkosipulinkynsi
1 kpl
mustapippuria
suolaa
Lisäksi
kovaksi keitettyä kananmunaa
6 kpl
close