Pääsiäiskeksit
Nämä pääsiäiskeksit ovat super söpöjä ja todella helppoja valmistaa! Jäähdytä keksitaikina ennen paistamista, näin keksin sisus jää mukavan pehmeäksi ja pinta paistuu rapsakaksi.
Ainekset
Työvaiheet
Rouhi veitsellä pääsiäismunat muutamaan osaan. Laita sivuun odottamaan.
Mittaa kulhoon pehmeä voi sekä sokeri.Vatkaa kuohkeaksi (noin 3 minuuttia)
Lisää vaniljauute ja kananmuna, vatkaa tasaiseksi.
Yhdistä kuivat aineet toisessa kipossa ja sekoita. Lisää kuivat aineet sekä rouhitut pääsiäismunat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Säästää halutessasi muutamia karkkipala keksien koristeluun!
Pyörittele taikinasta yhdeksän samankokoista palloa ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista keksejä uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Keksit saavat jäädä sisältä tahmeiksi. Nosta uunista ja paukauta peltiä muutaman kerran tasoon niin, että keksit hieman leviävät. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
Vinkki! Näin saat kekseistä samankokoisia ja pyöreitä: Käytä keksiä isompaa stanssia tai kuppia. Aseta lämmin keksi stanssin keskelle leivinpaperille, muotoile pyöräyttävällä liikkeellä. Anna jäähtyä.