Paahteinen bataattikeitto
Paahteinen bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä talvipäivinä. Keitto on maustettu mausteisella harissatahnalla ja pirteällä limellä, jotka tasapainottavat bataatin makeutta kivasti. Säätele keiton tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä harissatahnaa, niin saat juuri sinun makuusi sopivan keiton. Lusikoi keiton päälle vielä pehmeää tahinilla maustettua jogurttia ja nauti!
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Kuori bataatit, porkkanat ja sipuli. Leikkaa paloiksi ja siirrä pellille odottamaan.
Lorauta kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Lisää harissatahna ja hiero kasvisten pintaan.
Leikkaa valkosipulista hattu, hiero pintaan oliiviöljyä ja kääri folioon, siirrä uunipellille.
Paahda kasviksia uunissa 220 asteessa 20-30 min tai kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
Lämmitä sillä välin kasvisliemi. Ja valmistele tahini-jogurttikastike.
Sekoita jogurtti ja tahini keskenään. Lisää joukkoon limenkuori ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
Siirrä kypsät kasvikset blenderiin. Kääri valkosipuli foliosta ja purista pehmeät valkosipulinkynnet kasvisten joukkoon. Lisää kasvisliemi ja aja sileäksi keitoksi. Mittaa sekaan ranskankerma, käynnistä blenderi ja anna sekoittua. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat keitosta juoksevampaa voit lisätä hiukan vettä.
Tarjoile keitto tahini-jogurtin kanssa.