Paahdetut päärynät

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Iki-ihanat paahdetut päärynät ovat helppo jälkiruoka tai välipala. Lusikoi pehmeää mascarponejogurttia lautasen pohjalle ja asettele vielä hiukan lämpimät päärynät päälle. Rapea kauratosca kruunaa annoksen.

Jos haluat annoksesta himppasen terveellisemmän, vaihda kauratoscan voi ja sokeri kookosöljyyn ja vaahterasiirappiin ja käytä pohjana pelkkää turkkilaista jogurttia.

Ainekset

4 annosta
päärynää
4 kpl
Kauratosca
voita
50 g
kaurahiutaleita
1 dl
ruokosokeria tai fariinisokeria
0.5 dl
ripaus suolaa
Mascarponejogurtti
mascarponea
100 g
turkkilaista jogurttia
300 g
vaniljasokeria tai vaniljatahnaa
0.5 tl
(tai maun mukaan) vaahterasiirappia
1 rkl

Työvaiheet

01

Pese ja kuivaa päärynät huolellisesti. Poista kannat, halkaise ja poista siemenkodat päärynöistä. Asettele päärynät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.

02

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Sekoita.

03

Lusikoi kauratosca päärynöiden päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

04

Notkista mascarpone kulhossa. Lisää turkkilainen jogurtti, vaahterasiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

05

Lusikoi mascarponejogurttia lautaselle ja asettele päärynät päälle. Viimeistele halutessasi vaahterasiirapilla. Tarjoile heti.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Pese ja kuivaa päärynät huolellisesti. Poista kannat, halkaise ja poista siemenkodat päärynöistä. Asettele päärynät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.

02

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Sekoita.

03

Lusikoi kauratosca päärynöiden päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

04

Notkista mascarpone kulhossa. Lisää turkkilainen jogurtti, vaahterasiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

05

Lusikoi mascarponejogurttia lautaselle ja asettele päärynät päälle. Viimeistele halutessasi vaahterasiirapilla. Tarjoile heti.

Ainekset
päärynää
4 kpl
Kauratosca
voita
50 g
kaurahiutaleita
1 dl
ruokosokeria tai fariinisokeria
0.5 dl
ripaus suolaa
Mascarponejogurtti
mascarponea
100 g
turkkilaista jogurttia
300 g
vaniljasokeria tai vaniljatahnaa
0.5 tl
(tai maun mukaan) vaahterasiirappia
1 rkl
close