Paahdetut päärynät
Iki-ihanat paahdetut päärynät ovat helppo jälkiruoka tai välipala. Lusikoi pehmeää mascarponejogurttia lautasen pohjalle ja asettele vielä hiukan lämpimät päärynät päälle. Rapea kauratosca kruunaa annoksen.
Jos haluat annoksesta himppasen terveellisemmän, vaihda kauratoscan voi ja sokeri kookosöljyyn ja vaahterasiirappiin ja käytä pohjana pelkkää turkkilaista jogurttia.
Ainekset
Työvaiheet
Pese ja kuivaa päärynät huolellisesti. Poista kannat, halkaise ja poista siemenkodat päärynöistä. Asettele päärynät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Sekoita.
Lusikoi kauratosca päärynöiden päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Notkista mascarpone kulhossa. Lisää turkkilainen jogurtti, vaahterasiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi mascarponejogurttia lautaselle ja asettele päärynät päälle. Viimeistele halutessasi vaahterasiirapilla. Tarjoile heti.