Paahdettu tomaattipiirakka
Spelttipohja, pirskahtelevat kirsikkatomaatit ja ihanaa suolaisuutta ja pehmeyttä tuovaa fetajuustoa. Paahteisen maun saa viimeistelemällä piirakan kaasupolttimella. Tähän piirakkaan jää himo!
Ainekset
Työvaiheet
Valmista taikina. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Leikkaa voi pieniin kuutioihin. Nypi voi jauhojen sekaan huolellisesti. Lisää sen jälkeen kylmä vesi ja sekoita taikinaksi ripein ottein. Muotoile taikinasta pallo ja peitä kelmulla, ettei taikina pääse kuivumaan. Laita taikinapallo jääkaappiin lepäämään täytteen tekemisen ajaksi.
Valmista täyte. Hienonna salottisipuli ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto ja feta. Sekoita ja mausta mustapippurilla. Sekoita mukaan kananmuna ja nosta täyte jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Ota taikina jääkaapista ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohja. Parhaan lopputuloksen saat, jos esipaistat pohjan riisillä tai kuivatuilla herneillä täytettynä. Niiden paino estää pohjan kohoamisen ja repeämisen. Leikkaa väliin piirakkavuoan kokoinen pala leivinpaperia, ja lisää riisinjyvät tai herneet. Paista pohjaa uunissa riisin kera 10 minuuttia. Poista leivinpaperi ja riisit, ja laita pohja takaisin uuniin 10 minuutiksi.
Pohjan paistuessa uunissa viipaloi tomaatit.
Levitä juustoinen täyte pohjan päälle ja kruunaa piirakka tomaattiviipaleilla. Paista uunissa 15 minuuttia.
Ota piirakka uunista, anna jäähtyä hetkosen.
Jos haluat paahteista makua sekä kivaa ilmettä piirakkaan, voit paahtaa pintaa “tohottimen”, eli polttimen avulla.
Tarjoile sellaisenaan tai basilikan kanssa.