Oreo-runebergintortut
Runebergintortut pienellä twistillä! Oreo-tortut maistuvat suklaalta, vaniljalta ja vadelmalta. Jos et omista runebergintorttuvuokia, voit yhtä hyvin käyttää isoja kuppikakkumuotteja.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota muotit.
Raaputa Oreo-keksien täyte kippoon. Punnitse kannet toisessa kulhossa ja murskaa keksit esimerkiksi morttelissa tai tehosekoittimessa.
Mitta keksinmurut ja muut kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta kulhoon. Laita sivuun odottamaan.
Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vaniljatangon sisus kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja vatkaa vielä noin minuutti.
Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Lusikoi taikinaa muotteihin (vähän yli puoleenväliin). Paista torttuja uunissa noin 15–20 minuuttia.
Irrota kypsät tortut vuoista. Tasainen puoli tulee ylöspäin, tasoita myös torttujen alapinta veitsellä. Jäähdytä tortut ennen kostuttamista.
Kostutus:
Mittaa maito ja sokeri kattilaan, lisää myös vaniljatangon kuoriosa. Anna kiehahtaa ja jäähdytä.
Pyöräytä torttuja liemessä niin, että ne kostuvat joka puolelta. Anna tekeytyä ennen koristelua.
Kuorrute: Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorrute ei saa olla liian juoksevaa, jotta se pysyy torttujen päällä eikä lähde valumaan.
Pursota paksu reunus tortun päälle ja anna kuorrutteen vähän kovettua. Täytä keskiosa vadelmahillolla.