Omenapannarit
Omenasoseella ryyditetyt pannukakut ovat pehmeitä ja meheviä. Maku muistuttaa omenapiirakkaa, mutta nämä syntyvät pikavauhtia. Aamupalalla turkkilainen jogurtti sopii kylkeen, herkkuhimon iskiessä vaniljakastike on oikea valinta lisukkeeksi.
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa täytteen omenat kuutioiksi ja laita sivuun odottamaan.
Sekoita omenasose, kananmunat ja fariinisokeri kulhossa tasaiseksi seokseksi.
Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon. Sekoita, siivilöi omenasoseen joukkoon. Vispaa taikina tasaiseksi.
Anna pannun lämmetä keskilämmöllä. Paista taikinasta pieniä pannareita.
Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun pinnalle muodostuu pieniä kuplia.
Käännä pannukakku ja paista noin 1–2 minuuttia riippuen pannukakun paksuudesta. Toista, kunnes olet paistanut koko taikinan.
Kun pannarit ovat valmiita, lisää voi ja fariinisokeri pannulle. Sekoita. Lisää omenakuutiot ja anna kypsyä muutama minuutti välillä sekoitellen.
Kasaa annos ja nauti sellaisenaan tai tarjoile herkku vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kera.