Omena-maapähkinävoigranola
Granola on helppo ja hyvä aamu- tai välipala jogurtin kanssa, vaihtelua saat lisäämällä granolaan maapähkinävoita ja kuivattua omenaa! Granolaa tekee mieli myös napostella ihan sellaisenaan.
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet sekä suola. Sekoita.
Lisää pieneen kattilaan maapähkinävoi, kookosöljy ja haluamasi makeuttaja. Sulata miedolla lämmöllä. Seoksen kuuluu olla juoksevaa, mutta sitä ei tarvitse keittää.
Kaada maapähkinävoiseos kaurahiutaleiden päälle ja sekoita.
Levitä granola tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Tässä kannattaa olla tarkkana, ettei granola kärähdä.
Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Murskaa kuivatut omenat haluamasi kokoiseksi palasiksi ja sekoita granolaan. Tarjoile jogurtin kanssa tai vaikka smoothiebowlin päälle ripoteltuna. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.