Nopea kantarellipasta

Helppo
Vaikeustaso
time
20
Min
star
5
2 arvostelua

Nopea mutta herkullinen kantarellipasta on arjen luksusta. Tässä pastassa ei säästellä kermaa eikä kantarelleja. Myös muut paistovalmiit sienet, kuten suppikset, käyvät hyvin.

Ainekset

4 annosta
noin 300g kantarelleja
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
kermaa
2 dl
nokare voita
öljyä paistamiseen
tagliatelle-pastaa
300 g
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja ruohosipulilla

Työvaiheet

01

Aloita puhdistamalla sienet. Jos sieniveitsi uupuu, esimerkiksi pullasuti on hyvä apuväline mullan ja muun lian putsaamiseen.

02

Pieniä sieniä ei tarvitse paloitella, isommat sienet voit leikata muutamaan osaan.

03

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suolaa reilulla kädellä. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti.

04

Hienonna sipuli ja valkosipuli pastan kiehuessa. Laita sivuun odottamaan.

05

Paista kantarelleja  kuumalla pannulla muutama minuutti.

06

Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota keskilämmöllä minuutti tai kaksi.

07

Lorauta joukkoon valkoviini, jatka paistamista pari minuuttia.

08

Kaada joukkoon kerma. Lämmitä kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

09

Lisää muutama nokare voita tuomaan makua ja  kiiltoa  kastikkeeseen.

10

Sekoita kastike pastan sekaan, tarjoile parmesaanin kera. Saksi halutessasi vielä päälle ruohosipulia

5 2 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Aloita puhdistamalla sienet. Jos sieniveitsi uupuu, esimerkiksi pullasuti on hyvä apuväline mullan ja muun lian putsaamiseen.

02

Pieniä sieniä ei tarvitse paloitella, isommat sienet voit leikata muutamaan osaan.

03

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suolaa reilulla kädellä. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti.

04

Hienonna sipuli ja valkosipuli pastan kiehuessa. Laita sivuun odottamaan.

05

Paista kantarelleja  kuumalla pannulla muutama minuutti.

06

Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota keskilämmöllä minuutti tai kaksi.

07

Lorauta joukkoon valkoviini, jatka paistamista pari minuuttia.

08

Kaada joukkoon kerma. Lämmitä kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

09

Lisää muutama nokare voita tuomaan makua ja  kiiltoa  kastikkeeseen.

10

Sekoita kastike pastan sekaan, tarjoile parmesaanin kera. Saksi halutessasi vielä päälle ruohosipulia

Ainekset
noin 300g kantarelleja
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
kermaa
2 dl
nokare voita
öljyä paistamiseen
tagliatelle-pastaa
300 g
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja ruohosipulilla
close