Nopea kantarellipasta
Nopea mutta herkullinen kantarellipasta on arjen luksusta. Tässä pastassa ei säästellä kermaa eikä kantarelleja. Myös muut paistovalmiit sienet, kuten suppikset, käyvät hyvin.
Ainekset
Työvaiheet
Aloita puhdistamalla sienet. Jos sieniveitsi uupuu, esimerkiksi pullasuti on hyvä apuväline mullan ja muun lian putsaamiseen.
Pieniä sieniä ei tarvitse paloitella, isommat sienet voit leikata muutamaan osaan.
Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suolaa reilulla kädellä. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti.
Hienonna sipuli ja valkosipuli pastan kiehuessa. Laita sivuun odottamaan.
Paista kantarelleja kuumalla pannulla muutama minuutti.
Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota keskilämmöllä minuutti tai kaksi.
Lorauta joukkoon valkoviini, jatka paistamista pari minuuttia.
Kaada joukkoon kerma. Lämmitä kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää muutama nokare voita tuomaan makua ja kiiltoa kastikkeeseen.
Sekoita kastike pastan sekaan, tarjoile parmesaanin kera. Saksi halutessasi vielä päälle ruohosipulia