Nopea gnocchipannu

Helppo
Vaikeustaso
time
40
Min
star
5
arvostelua

Maa-artisokalla höystetty gnocchipannu sopii arkeen ja juhlaan. Se on suht nopea ja vaivaton, mutta todella herkullinen. Maa-artisokat muuttuvat uunissa rapeiksi ja makeiksi ja parmesaani tuo ruokaan suolaisuutta. 

Ainekset

4 annosta
maa-artisokkaa
500 g
valkosipulinkynsi
1 kpl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
tuoreita gnoccheja
500 g
tuoretta timjamia
nokare voita

Työvaiheet

01

Lämmitä uuni 225 asteeseen. 

02

Pese maa-artisokat huolella. Lohko artisokat kahteen tai neljään osaan riippuen artisokkien koosta. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lorauta päälle öljyä, mausta pippurilla ja suolalla ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.

03

Kun maa-artisokat ovat kypsiä, ota uunista ja laita sivuun. Keitä gnocchit pakkauksen mukaan suolatussa vedessä. Ota talteen noin 1 dl gnocchien keitinvettä.

04

Sulata nokare voita pannulla, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi sekä timjami pannulle. Anna paistua hetki. Nosta lämpöä ja lisää gnocchit sekä maa-artisokat. Paista muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää keitinvesi sekä parmesaaniraaste. Sekoita nopeasti ja anna kiehahtaa. Tarjoile heti!

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lämmitä uuni 225 asteeseen. 

02

Pese maa-artisokat huolella. Lohko artisokat kahteen tai neljään osaan riippuen artisokkien koosta. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lorauta päälle öljyä, mausta pippurilla ja suolalla ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.

03

Kun maa-artisokat ovat kypsiä, ota uunista ja laita sivuun. Keitä gnocchit pakkauksen mukaan suolatussa vedessä. Ota talteen noin 1 dl gnocchien keitinvettä.

04

Sulata nokare voita pannulla, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi sekä timjami pannulle. Anna paistua hetki. Nosta lämpöä ja lisää gnocchit sekä maa-artisokat. Paista muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää keitinvesi sekä parmesaaniraaste. Sekoita nopeasti ja anna kiehahtaa. Tarjoile heti!

Ainekset
maa-artisokkaa
500 g
valkosipulinkynsi
1 kpl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
tuoreita gnoccheja
500 g
tuoretta timjamia
nokare voita
close