Nopea gnocchipannu
Maa-artisokalla höystetty gnocchipannu sopii arkeen ja juhlaan. Se on suht nopea ja vaivaton, mutta todella herkullinen. Maa-artisokat muuttuvat uunissa rapeiksi ja makeiksi ja parmesaani tuo ruokaan suolaisuutta.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Pese maa-artisokat huolella. Lohko artisokat kahteen tai neljään osaan riippuen artisokkien koosta. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lorauta päälle öljyä, mausta pippurilla ja suolalla ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.
Kun maa-artisokat ovat kypsiä, ota uunista ja laita sivuun. Keitä gnocchit pakkauksen mukaan suolatussa vedessä. Ota talteen noin 1 dl gnocchien keitinvettä.
Sulata nokare voita pannulla, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi sekä timjami pannulle. Anna paistua hetki. Nosta lämpöä ja lisää gnocchit sekä maa-artisokat. Paista muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää keitinvesi sekä parmesaaniraaste. Sekoita nopeasti ja anna kiehahtaa. Tarjoile heti!