Nokkosrisotto

Helppo
Vaikeustaso
time
40
Min
star
5
arvostelua

Herkullinen nokkosrisotto vie ajatukset keväisille metsäpoluille. Täydellisen koostumuksen saat, kun kypsennät risoton laakeassa pannussa hellävaraisesti sekoittaen, käytät oikeasti kuumaa lientä ja nautit risoton heti – se ei nimittäin odota.

Ainekset

4 annosta
nokkosenlehtiä
1.5 l
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan kuori
0.5 kpl
risottoriisiä
3 dl
iso salottisipuli
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl
kasvislientä
1 l
nokare voita
mausta suolalla ja mustapippurilla
+ Tarvitset myös morttelin tai vastaavan työvälineen

Työvaiheet

01

Kiehauta vettä isossa kattilassa, irrota nokkosenlehdet varsista veden lämmetessä. Ryöppää nokkosia muutama sekunti. Laita siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi lehdistä. 

02

Lisää mortteliin nokkosenlehdet, valkosipulinkynsi sekä raastettu kuori puolikkaasta sitruunasta. Murskaa aineksista mahdollisimman sileä tahna.

03

Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.

04

Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja siirrä ne laakeaan paistinpannuun. Kuullota sipuleita öljyssä alhaisella lämmöllä. Varo käräyttämästä sipuleita.

05

Lisää risottoriisi pannuun. Jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa ja siitä kuuluu pieniä poksahduksia.

06

Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Seuraavaksi kauhotaan kuumaa (!) kasvislientä pannuun kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. Sekoita välillä varoen, emme halua rikkoa riisin rakennetta.

07

Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmista, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15–20 min.

08

Lisää loppuvaiheessa nokkostahna, raastettu parmesaani ja voi, sekoita. Rouhaise päälle vielä mustapippuria. Sekoita ja tarjoile heti!

 

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kiehauta vettä isossa kattilassa, irrota nokkosenlehdet varsista veden lämmetessä. Ryöppää nokkosia muutama sekunti. Laita siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi lehdistä. 

02

Lisää mortteliin nokkosenlehdet, valkosipulinkynsi sekä raastettu kuori puolikkaasta sitruunasta. Murskaa aineksista mahdollisimman sileä tahna.

03

Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.

04

Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja siirrä ne laakeaan paistinpannuun. Kuullota sipuleita öljyssä alhaisella lämmöllä. Varo käräyttämästä sipuleita.

05

Lisää risottoriisi pannuun. Jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa ja siitä kuuluu pieniä poksahduksia.

06

Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Seuraavaksi kauhotaan kuumaa (!) kasvislientä pannuun kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. Sekoita välillä varoen, emme halua rikkoa riisin rakennetta.

07

Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmista, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15–20 min.

08

Lisää loppuvaiheessa nokkostahna, raastettu parmesaani ja voi, sekoita. Rouhaise päälle vielä mustapippuria. Sekoita ja tarjoile heti!

 

Ainekset
nokkosenlehtiä
1.5 l
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan kuori
0.5 kpl
risottoriisiä
3 dl
iso salottisipuli
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl
kasvislientä
1 l
nokare voita
mausta suolalla ja mustapippurilla
+ Tarvitset myös morttelin tai vastaavan työvälineen
close