Ainekset
Työvaiheet
Kiehauta vettä isossa kattilassa, irrota nokkosenlehdet varsista veden lämmetessä. Ryöppää nokkosia muutama sekunti. Laita siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi lehdistä.
Lisää mortteliin nokkosenlehdet, valkosipulinkynsi sekä raastettu kuori puolikkaasta sitruunasta. Murskaa aineksista mahdollisimman sileä tahna.
Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.
Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja siirrä ne laakeaan paistinpannuun. Kuullota sipuleita öljyssä alhaisella lämmöllä. Varo käräyttämästä sipuleita.
Lisää risottoriisi pannuun. Jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa ja siitä kuuluu pieniä poksahduksia.
Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Seuraavaksi kauhotaan kuumaa (!) kasvislientä pannuun kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä ennen seuraavaa kauhallista. Sekoita välillä varoen, emme halua rikkoa riisin rakennetta.
Maistele risottoa kypsennyksen aikana. Risotto on valmista, kun riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kypsennykseen menee noin 15–20 min.
Lisää loppuvaiheessa nokkostahna, raastettu parmesaani ja voi, sekoita. Rouhaise päälle vielä mustapippuria. Sekoita ja tarjoile heti!