Nokkospestopasta

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Nokkosista syntyy herkullinen pesto esimerkiksi pastan kanssa tarjoiltavaksi! Polte häviää, kun lehdet murskaa tai kuumentaa. Pienet nokkoset ovat parhaita, ja niitä kannattaa poimia vain puhtaista paikoista. Eli eikun kumihanskat käteen, saappaat jalkaan ja nokkospuskaan. 

Ainekset

4 annosta
nokkosen lehtiä
1 l
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
pinjansiemeniä
1 dl
sitruunan mehu
0.5 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
oliiviöljyä
1 dl
mustapippuria
suolaa maun mukaan
(pastan keitinvettä)
Lisäksi
spagettia
300 g
Tarvitset myös peston tekemiseen morttelin tai tehosekoittimen.

Työvaiheet

01

Keitä vettä kattilassa ja ryöppää nokkoset eli kasta ne kiehuvaan veteen minuutiksi. Valuta nokkoset siivilässä ja huuhtaise kylmällä vedellä, purista ylimääräinen vesi pois hellästi.

02

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta reilusti suolalla, kun vesi kiehuu. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan.

03

Tee sillä välin pesto: aloita kuorimalla valkosipulinkynsi ja raastamalla parmesaani.

04

Paahda halutessasi pinjansiemet kuivalla pannulla. Se antaa pestolle paahteisen maun. Varo, etteivät siemenet kärähdä.

05

Lisää kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen tai mortteliin.

06

Laita kone käyntiin ja lisää vähitellen öljyä. Kaavi välillä massaa reunoilta.

07

Lisää öljyä, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva – mitä enemmän öljyä, sen juoksevampi pesto. Pestoon voi halutessaan jättää sattumia.

08

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

09

Sekoita pesto pastan joukkoon. Pieni tilkka keitinvettä tekee pestosta notkeampaa.

10

Ripottele annoksen päälle parmesaaniraastetta sekä pinjansiemeniä.

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Keitä vettä kattilassa ja ryöppää nokkoset eli kasta ne kiehuvaan veteen minuutiksi. Valuta nokkoset siivilässä ja huuhtaise kylmällä vedellä, purista ylimääräinen vesi pois hellästi.

02

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta reilusti suolalla, kun vesi kiehuu. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan.

03

Tee sillä välin pesto: aloita kuorimalla valkosipulinkynsi ja raastamalla parmesaani.

04

Paahda halutessasi pinjansiemet kuivalla pannulla. Se antaa pestolle paahteisen maun. Varo, etteivät siemenet kärähdä.

05

Lisää kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen tai mortteliin.

06

Laita kone käyntiin ja lisää vähitellen öljyä. Kaavi välillä massaa reunoilta.

07

Lisää öljyä, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva – mitä enemmän öljyä, sen juoksevampi pesto. Pestoon voi halutessaan jättää sattumia.

08

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

09

Sekoita pesto pastan joukkoon. Pieni tilkka keitinvettä tekee pestosta notkeampaa.

10

Ripottele annoksen päälle parmesaaniraastetta sekä pinjansiemeniä.

Ainekset
nokkosen lehtiä
1 l
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
pinjansiemeniä
1 dl
sitruunan mehu
0.5 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
oliiviöljyä
1 dl
mustapippuria
suolaa maun mukaan
(pastan keitinvettä)
Lisäksi
spagettia
300 g
Tarvitset myös peston tekemiseen morttelin tai tehosekoittimen.
close