Nokkospestopasta
Nokkosista syntyy herkullinen pesto esimerkiksi pastan kanssa tarjoiltavaksi! Polte häviää, kun lehdet murskaa tai kuumentaa. Pienet nokkoset ovat parhaita, ja niitä kannattaa poimia vain puhtaista paikoista. Eli eikun kumihanskat käteen, saappaat jalkaan ja nokkospuskaan.
Ainekset
Työvaiheet
Keitä vettä kattilassa ja ryöppää nokkoset eli kasta ne kiehuvaan veteen minuutiksi. Valuta nokkoset siivilässä ja huuhtaise kylmällä vedellä, purista ylimääräinen vesi pois hellästi.
Laita pastavesi kiehumaan. Mausta reilusti suolalla, kun vesi kiehuu. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan.
Tee sillä välin pesto: aloita kuorimalla valkosipulinkynsi ja raastamalla parmesaani.
Paahda halutessasi pinjansiemet kuivalla pannulla. Se antaa pestolle paahteisen maun. Varo, etteivät siemenet kärähdä.
Lisää kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen tai mortteliin.
Laita kone käyntiin ja lisää vähitellen öljyä. Kaavi välillä massaa reunoilta.
Lisää öljyä, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva – mitä enemmän öljyä, sen juoksevampi pesto. Pestoon voi halutessaan jättää sattumia.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Sekoita pesto pastan joukkoon. Pieni tilkka keitinvettä tekee pestosta notkeampaa.
Ripottele annoksen päälle parmesaaniraastetta sekä pinjansiemeniä.