Nokkoskeitto
Nokkoskeitto on villiruokaa helpommillaan. Ihana Koskenlaskija-juustolla ryyditetty keitto on todellista superruokaa ja maistuu esimerkiksi pinaattikeiton sijaan lounaana.
Nokkoset maistuvat parhailta keväällä pieninä ja pehmeävartisina, isoimmista nokkosista kannattaa käyttää vain ylimmät lehdet. Kumpparit jalkaan ja kumi- tai puutarhahanskat käteen ja hortoilemaan!
Ainekset
Työvaiheet
Nypi nokkosista lehdet ja huuhtele. Keitä vettä isossa kattilassa, upota lehdet veteen ja anna kiehahtaa. Ryöppääminen poistaa nokkosen polttavuutta.
Valuta nokkoset siivilässä, puristele ylijäämävesi lehdistä ja laita sivuun odottamaan.
Silppua salottisipuli ja valkosipuli pieneksi. Sulata voi kattilassa, lisää sipulit ja kuullota alhaisella lämmöllä muutama minuutti. Lisää sekaan vehnäjauho ja kypsennä noin 3 minuuttia, älä anna jauhon ruskistua.
Kaada kattilaan maito, anna seoksen paksuuntua ja lisää sitten ryöpätyt nokkoset.
Soseuta seos sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Siirrä takaisin kattilaan. Murenna joukkoon Koskenlaskija-juusto, nosta lämpöä ja anna juuston sulaa välillä sekoitellen.
Lisää kasvisliemi tai vesi, jotta saat haluamasi paksuuden keittoon. Mausta suolalla.