Nektariinigalette
Ihana nektariinigalette hurmaa rustiikkisella ulkomuodollaan. Tarjoile piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Myös muita marjoja tai hedelmiä voi kokeilla täytteenä.
Ainekset
Työvaiheet
Napsauta uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Valmista taikina: leikkaa kylmä voi kuutioiksi, laita sivuun odottamaan. Mittaa kuivat ainekset kulhoon, sekoita. Lisää voi ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti palloksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Pese nektariinit huolellisesti. Leikkaa puoliksi ja poista hedelmistä kivet. Siivuta nektariinit ohuiksi siivuiksi ja siirrä isoon kulhoon. Mittaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita.
Ota taikina jääkaapista ja kaulitse ohueksi, pyöreäksi levyksi suoraan leivinpaperille.
Asettele nektariiniviipaleet taikinan päälle jättäen noin 5 cm leveän taikinakaistaleen tyhjäksi reunoille. Käännä taikinan reunat nektariinien päälle.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle ruokosokeria.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna galeten jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.