Naattipesto-porkkanat

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Sarjassamme loistavat lisukkeet tällä kertaa naattipesto-porkkanat! Porkkanan naateista syntyy ihana pesto, lisämakua se saa mintusta ja tujauksesta sitruunaa. Pehmeä pesto sopii kivasti porkkanoiden kanssa, tarjoile ne pikkupurtavana, grilliruoan tai kalan kanssa, leivän päällä, you name it! Samalla vähennät hävikkiä.

PS. Naatit sisältävät jonkin verran nitraatteja, joten niitä kannattaa nauttia kohtuudella.

Ainekset

porkkanoita (naatteineen päivineen)
2 nippua
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulinkynsi
1 kpl
suolaa
Pesto
tuoreita naatteija yhdestä porkkananipusta
1 nippu
kuorellisia manteleita
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
50 g
muutama oksa minttua
oliiviöljyä
0.5 dl
ripaus suolaa
sitruunan mehu sekä kuori
0.5 kpl
vettä
+ manteleita ja parmesaania viimeistelyyn
+ lisäksi tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen

Työvaiheet

01
Valmista pesto

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paahda manteleita 10 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään.

Silppua naatit pienemmiksi. Raasta parmesaani sekä keltainen osa sitruunan kuoresta. Purista sitruunasta mehut. Heitä kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta blenderiin. Pyöräytä tahnaksi. Lisää tilkka vettä, jotta saat haluamasi koostumuksen ja massa pyörii sekoittimessa. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit lisätä vettä, jos pesto on mielestäsi liian paksua.

02
Kypsennä porkkanat

Täytä kattila vedellä ja suolaa reippaalla kädellä. Pistä hellalle porisemaan. Pese porkkanat. Esikeitä porkkanoita suolavedessä 4-5 minuuttia. Nosta kylmään veteen.

03

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle loraus öljyä ja porkkanat. Paista porkkanoihin kaunis pinta. Laske lämpöä. Lisää nokare voita ja murskattu valkosipulinkynsi. Anna voin sulaa ja nosta pannu pois hellalta.

04
Viimeistele

Sivele porkkanoille naatti-pestoa, ripottele päälle vielä manteleita, minttua sekä raastettua parmesaania.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01
Valmista pesto

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paahda manteleita 10 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään.

Silppua naatit pienemmiksi. Raasta parmesaani sekä keltainen osa sitruunan kuoresta. Purista sitruunasta mehut. Heitä kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta blenderiin. Pyöräytä tahnaksi. Lisää tilkka vettä, jotta saat haluamasi koostumuksen ja massa pyörii sekoittimessa. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit lisätä vettä, jos pesto on mielestäsi liian paksua.

02
Kypsennä porkkanat

Täytä kattila vedellä ja suolaa reippaalla kädellä. Pistä hellalle porisemaan. Pese porkkanat. Esikeitä porkkanoita suolavedessä 4-5 minuuttia. Nosta kylmään veteen.

03

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle loraus öljyä ja porkkanat. Paista porkkanoihin kaunis pinta. Laske lämpöä. Lisää nokare voita ja murskattu valkosipulinkynsi. Anna voin sulaa ja nosta pannu pois hellalta.

04
Viimeistele

Sivele porkkanoille naatti-pestoa, ripottele päälle vielä manteleita, minttua sekä raastettua parmesaania.

Ainekset
porkkanoita (naatteineen päivineen)
2 nippua
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulinkynsi
1 kpl
suolaa
Pesto
tuoreita naatteija yhdestä porkkananipusta
1 nippu
kuorellisia manteleita
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
50 g
muutama oksa minttua
oliiviöljyä
0.5 dl
ripaus suolaa
sitruunan mehu sekä kuori
0.5 kpl
vettä
+ manteleita ja parmesaania viimeistelyyn
+ lisäksi tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen
close