Naattipesto-porkkanat
Sarjassamme loistavat lisukkeet tällä kertaa naattipesto-porkkanat! Porkkanan naateista syntyy ihana pesto, lisämakua se saa mintusta ja tujauksesta sitruunaa. Pehmeä pesto sopii kivasti porkkanoiden kanssa, tarjoile ne pikkupurtavana, grilliruoan tai kalan kanssa, leivän päällä, you name it! Samalla vähennät hävikkiä.
PS. Naatit sisältävät jonkin verran nitraatteja, joten niitä kannattaa nauttia kohtuudella.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paahda manteleita 10 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään.
Silppua naatit pienemmiksi. Raasta parmesaani sekä keltainen osa sitruunan kuoresta. Purista sitruunasta mehut. Heitä kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta blenderiin. Pyöräytä tahnaksi. Lisää tilkka vettä, jotta saat haluamasi koostumuksen ja massa pyörii sekoittimessa. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit lisätä vettä, jos pesto on mielestäsi liian paksua.
Täytä kattila vedellä ja suolaa reippaalla kädellä. Pistä hellalle porisemaan. Pese porkkanat. Esikeitä porkkanoita suolavedessä 4-5 minuuttia. Nosta kylmään veteen.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle loraus öljyä ja porkkanat. Paista porkkanoihin kaunis pinta. Laske lämpöä. Lisää nokare voita ja murskattu valkosipulinkynsi. Anna voin sulaa ja nosta pannu pois hellalta.
Sivele porkkanoille naatti-pestoa, ripottele päälle vielä manteleita, minttua sekä raastettua parmesaania.