Mustikkapullat 

Keskitaso
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Näistä herkkupullista ei täytteet lopu kesken! Maistuva mustikkatäyte ja rapea kardemummacrumble on lyömätön kombo joka toimii jokaisessa kahvipöydässä.  Vinkki! Voit korvata mustikat vaikkapa omenalla tai kirpeällä raparperilla ja mausta crumble esimeriksi vaniljalla tai kanelilla kardemumman sijaan.

Ainekset

9 isoa pullaa
Pullataikina
maitoa
2.5 dl
kuivahiivaa
1 ps
kananmuna
1 kpl
sokeria
1 dl
kardemummaa
0.5 rkl
suolaa
0.5 tl
vehnäjauhoja
8 dl
pehmeää voita
75 g
kananmuna voiteluun
1 kpl
Mustikkatäyte
mustikoita (pakaste)
200 g
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
6 rkl
Kardemummacrumble
vehnäjauhoja
1 dl
ruokosokeria
0.5 dl
kardemummaa
1 tl
kylmää voita
45 g
ripaus suolaa

Työvaiheet

01

Taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

02

Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa käsin tai yleiskoneessa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa tasaiseksi.

03

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

04

Jaa taikina noin 9 samankokoiseen osaan, muotoile pulliksi ja anna kohota uudelleen, kunnes pullat ovat tuplaantuneet.

05

Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla.

06

Valmista mustikkatäyte: Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja lusikoi pullien syvennyksiin.

07

Valmista crumble: Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauho, sokeri, kardemumma ja suola kulhossa, ja nypi voi sekaan. Ripottele reippaasti crumblea pullien päälle.

08

Paista uunissa 200 °C noin 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

02

Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa käsin tai yleiskoneessa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa tasaiseksi.

03

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

04

Jaa taikina noin 9 samankokoiseen osaan, muotoile pulliksi ja anna kohota uudelleen, kunnes pullat ovat tuplaantuneet.

05

Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla.

06

Valmista mustikkatäyte: Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja lusikoi pullien syvennyksiin.

07

Valmista crumble: Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauho, sokeri, kardemumma ja suola kulhossa, ja nypi voi sekaan. Ripottele reippaasti crumblea pullien päälle.

08

Paista uunissa 200 °C noin 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ainekset
Pullataikina
maitoa
2.5 dl
kuivahiivaa
1 ps
kananmuna
1 kpl
sokeria
1 dl
kardemummaa
0.5 rkl
suolaa
0.5 tl
vehnäjauhoja
8 dl
pehmeää voita
75 g
kananmuna voiteluun
1 kpl
Mustikkatäyte
mustikoita (pakaste)
200 g
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
6 rkl
Kardemummacrumble
vehnäjauhoja
1 dl
ruokosokeria
0.5 dl
kardemummaa
1 tl
kylmää voita
45 g
ripaus suolaa
close