Mustikka-nakukakku

Vaikea
Vaikeustaso
time
4
Tuntia
star
5
arvostelua

Vaikea kuvitella parempaa herkkua kuin supermehevä mustikka-täytekakku. Tämä nakukakku vaatii jonkin verran leipurintaitoja, mutta mustikkainen lopputulos ja ihana tuorejuustokreemi palkitsee.

Ainekset

noin 10 annosta
Kakkupohja
voita
200 g
piimää
285 g
kananmunaa
4 kpl
sokeria
300 g
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vehnäjauhoja
300 g
sitruunan kuori
1 kpl
tuoreita mustikoita
200 g
perunajauhoja
1 rkl
Mustikkatäyte
mustikoita (tuoreita tai pakaste)
200 g
sitruunan mehu
0.5 kpl
hillosokeria
1 dl
keltuainen
1 kpl
voita
50 g
Tuorejuustokuorrutus ja täyte
pehmeää voita
150 g
tomusokeria
2 dl
tuorejuustoa (maustamatonta)
300 g
Lisäksi tarvitset
+ kolme halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa.
+ marjoja ja kukkia koristeluun
+ vuokiin voita ja korppujauhoja
+ pursotinpusseja

Työvaiheet

01

Leipominen onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota ne siis jääkaapista hyvissä ajoin. 

02

Pohjusta 3 kpl Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele ja  korppujauhota reunat. Napsauta uuni 175 asteeseen.

03

Yhdistä kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda, sekoita. Laita sivuun odottamaan. 

04

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan. 

05

Lisää sitruunankuoriraaste. Siivilöi joukkoon puolet kuivista aineista ja lisää puolet piimästä. Sekoita. Siivilöi sitten loput kuivat aineet sekä loput piimästä. Sekoita taas. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja lisää taikinaan. Sekoita kevyesti, jottei taikina värjäänny. 

06

Paista kakkupohjia uunissa 30–40 minuuttia kypsiksi ja kullanruskeiksi (voit kokeilla puutikulla – jos taikina ei tartu, kakku on kypsä). Jäähdytä kakkupohjat hyvin. 

07

Mustikkatäyte

Kuutioi voi ja laita sivuun odottamaan. Lisää mustikat ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Surauta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää keltuainen kattilaan ja sekoita. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää voikuutiot nopeasti sekoittaen. Anna jäähtyä. 

08

Tuorejuustotäyte

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Laita täyte pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.

09

Kakun täyttäminen

Täytä kakku vasta, kun kakkupohja ja mustikkatäyte ovat jäähtyneet täysin. Pursota ensimmäisen kakkupohjan reunoille tuorejuustovaahtoa, jottei mustikkatäyte ei pääse valumaan. Lisää puolet mustikkatäytteestä keskelle ja vuoraa kerroksella tuorejuustokreemiä (vähän alle kolmasosa täytteestä). Nosta seuraava pohja täytteen päälle ja toista. Nosta päälle viimeinen kakkupohja. Levitä loput tuorejuustotäytteestä kakun pintaan. Koristele tuoreilla marjoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Leipominen onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota ne siis jääkaapista hyvissä ajoin. 

02

Pohjusta 3 kpl Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele ja  korppujauhota reunat. Napsauta uuni 175 asteeseen.

03

Yhdistä kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda, sekoita. Laita sivuun odottamaan. 

04

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan. 

05

Lisää sitruunankuoriraaste. Siivilöi joukkoon puolet kuivista aineista ja lisää puolet piimästä. Sekoita. Siivilöi sitten loput kuivat aineet sekä loput piimästä. Sekoita taas. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja lisää taikinaan. Sekoita kevyesti, jottei taikina värjäänny. 

06

Paista kakkupohjia uunissa 30–40 minuuttia kypsiksi ja kullanruskeiksi (voit kokeilla puutikulla – jos taikina ei tartu, kakku on kypsä). Jäähdytä kakkupohjat hyvin. 

07

Mustikkatäyte

Kuutioi voi ja laita sivuun odottamaan. Lisää mustikat ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Surauta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää keltuainen kattilaan ja sekoita. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää voikuutiot nopeasti sekoittaen. Anna jäähtyä. 

08

Tuorejuustotäyte

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Laita täyte pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.

09

Kakun täyttäminen

Täytä kakku vasta, kun kakkupohja ja mustikkatäyte ovat jäähtyneet täysin. Pursota ensimmäisen kakkupohjan reunoille tuorejuustovaahtoa, jottei mustikkatäyte ei pääse valumaan. Lisää puolet mustikkatäytteestä keskelle ja vuoraa kerroksella tuorejuustokreemiä (vähän alle kolmasosa täytteestä). Nosta seuraava pohja täytteen päälle ja toista. Nosta päälle viimeinen kakkupohja. Levitä loput tuorejuustotäytteestä kakun pintaan. Koristele tuoreilla marjoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Ainekset
Kakkupohja
voita
200 g
piimää
285 g
kananmunaa
4 kpl
sokeria
300 g
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vehnäjauhoja
300 g
sitruunan kuori
1 kpl
tuoreita mustikoita
200 g
perunajauhoja
1 rkl
Mustikkatäyte
mustikoita (tuoreita tai pakaste)
200 g
sitruunan mehu
0.5 kpl
hillosokeria
1 dl
keltuainen
1 kpl
voita
50 g
Tuorejuustokuorrutus ja täyte
pehmeää voita
150 g
tomusokeria
2 dl
tuorejuustoa (maustamatonta)
300 g
Lisäksi tarvitset
+ kolme halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa.
+ marjoja ja kukkia koristeluun
+ vuokiin voita ja korppujauhoja
+ pursotinpusseja
close