Munakoisolasagne
Onko lasagnen voittanutta lohturuokaa? Muhevan munakoisolasagnen salaisuus on uunissa pehmeäksi paahdetuissa koisoissa ja lusikallisessa balsamicoa. Lassesta riittää vähän isommallekin perheelle, tarjoile yhdessä vihersalaatin ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paahda koisoja uunissa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää tomaattipyre, kasvisliemikuutio, oregano ja balsamico pannulle. Sekoita ja paista taas muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja anna porista.
Ota munakoisot uunista. Halkaise ja kaavi sisus ulos. Hienonna ja lisää koisojen liha kastikkeeseen. Sekoita ja anna porista kannen alla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista valkokastike. Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Kypsytä vehnäjauhoja noin 3 minuuttia, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastike paksuuntuu.
Lisää mausteet. Sekoita joukkoon juusto kourallinen kerrallaan samalla sekoittaen. Maista kastiketta ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kasaa lasagne. Voitele lasagnevuoka. Laita pohjalle kerros munakoisotäytettä ja kauhallinen juustokastiketta. Lado kastikkeen päälle päälle lasagnelevyjä. Lisää taas kerros munakoisokastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Kasaa loput kerrokset samalla tavalla niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Paista 175 asteisessa uunissa 1 tunti.
Ota uunista, kun lasagne on kauniin kullanruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.