Mantelinekut eli knäck

Keskitaso
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Sokerihiiri Janican lempijouluresepti on nostalginen kermanekku. Janican mieleen on elävästi painunut ruotsalaiset lastenohjelmat, joissa lapset aina saivat popsia näitä kinuskisia herkkuja. Lapsuudenkodissa knäckiä ei valmistettu, mutta Janica on aikuisiällä pyrkinyt korjaamaan tilanteen. Mantelinekut voi nauttia itse tai paketoida kauniisti ja antaa lahjaksi läheisille

Ainekset

Noin 25 kpl pientä nekkua
kermaa
1 dl
sokeria
1 dl
Siirappia
1 dl
voita
1 rkl
Ripaus suolaa
rouhittuja manteleita
0.5 dl
Lisäksi
+ Ruoanvalmistukseen tarkoitettu lämpömittari
+ Pieniä foliovuokia

Työvaiheet

01

Lisää kerma, sokeri, suola ja siirappi kattilaan. Napsauta liesi keskilämmölle ja keitä seosta, kunnes lämpö kohoaa 125–130 asteeseen (suunnilleen 10 minuuttia). Sekoita seosta välillä.

02

Samalla kun nekkuseos kiehuu, rouhi mantelit ja levitä muotit valmiiksi pellille.

03

Kun nekkuseos on 130-asteista, lisää joukkoon 1 rkl voita ja sekoita. Lisää vielä mantelirouhe ja sekoita nopeasti.

04

Annostele toffee muotteihin ja anna jähmettyä.

Säilytä toffeet viileässä ilmatiiviissä rasiassa.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lisää kerma, sokeri, suola ja siirappi kattilaan. Napsauta liesi keskilämmölle ja keitä seosta, kunnes lämpö kohoaa 125–130 asteeseen (suunnilleen 10 minuuttia). Sekoita seosta välillä.

02

Samalla kun nekkuseos kiehuu, rouhi mantelit ja levitä muotit valmiiksi pellille.

03

Kun nekkuseos on 130-asteista, lisää joukkoon 1 rkl voita ja sekoita. Lisää vielä mantelirouhe ja sekoita nopeasti.

04

Annostele toffee muotteihin ja anna jähmettyä.

Säilytä toffeet viileässä ilmatiiviissä rasiassa.

Ainekset
kermaa
1 dl
sokeria
1 dl
Siirappia
1 dl
voita
1 rkl
Ripaus suolaa
rouhittuja manteleita
0.5 dl
Lisäksi
+ Ruoanvalmistukseen tarkoitettu lämpömittari
+ Pieniä foliovuokia
close