Mandariinikakku
Tämä kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva! Kakkua mehevöittää sitrushedelmä jos toinenkin, ja lopputuloksena syntyy raikas ja kuohkea leipomus, joka kruunataan herkullisella tuorejuustokuorrutteella. Mandariinit, appelsiinit tai klementiinit käytetään kuorineen, mikä tuo kivaa marmeladimaisuutta kakkuun.
Ainekset
Työvaiheet
Keitä kokonaisia, kuorellisia mandariineja vedessä 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauhoilla, nosta sivuun odottamaan.
Murskaa mandariinit haarukalla ja nouki siemenet pois. Aja massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Massan ei tarvitse olla sileää, sattumia voi olla siellä täällä.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin viitisen minuuttia. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, ruokasooda ja mantelijauho. Lisää sokeri-munavaahdon sekaan vaniljatahna, mandariinipyre ja sulatettu voi, sihtaa lopuksi sekaan kuivat aineet. Nostele kevyesti jauhot joukkoon kunnes saat tasaisen taikinan. Tässä vaiheessa taikinaa ei kannata vatkata turhaan, jotta saat ilmavan kakun.
Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30–40 min.
Anna jäähtyä 15 minuuttia ja irrota kakku varovasti vuoasta. Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja siivilöi joukkoon tomusokeri, sekoita. Purista joukkoon mehut mandariineista ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku ja anna jähmettyä hetki. Koristele kakku vielä mandariininkuoriraasteella ja halutessasi tomusokerilla.