Maapähkinävoi-brownie
Ihanan tahmainen brownie kuorrutetaan tuhdilla maapähkinävoitäytteellä. Vaihtelua saat käyttämällä esimerkiksi mantelivoita.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Aloita sulattamalla paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Laita seos sivuun jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.
Vatkaa sokeri, munat ja keltuainen vaahdoksi.
Sekoita sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi
Valmista maapähkinävoitäyte. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää muut aineet. Sekoita sileäksi.
Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26 x 19 cm kokoiseen vuokaan.
Nostele täytettä taikinan päälle nokareina ja valuta halutessasi lisää maapähkinävoita pinnalle.
Vedä veitsellä kuvioita täytteen ja taikinan läpi niin, että brownipohjaan syntyy pieniä maapähkinävoipiiloja ja pintaan muodostuu kaunis kuvio. Tässä saa käyttää ronskeja otteita, kakku ei mene pilalle.
Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Parhaalta browniet maistuvat täysin jäähtyneinä.