Maapähkinävoi-brownie

Helppo
Vaikeustaso
time
40
Min
star
5
1 arvostelua

Ihanan tahmainen brownie kuorrutetaan tuhdilla maapähkinävoitäytteellä. Vaihtelua saat käyttämällä esimerkiksi mantelivoita.

Ainekset

12 palaa
Brownie-taikina
tummaa suklaata
100 g
voita
175 g
fariinisokeria
100 g
kananmunaa
2 kpl
keltuainen
1 kpl
vehnäjauhoja
200 g
suolaa
0.5 tl
kaakaojauhetta
30 g
Maapähkinävoitäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
150 g
keltuainen
1 kpl
maapähkinävoita
50 g
tomusokeria
30 g
Halutessasi lisää maapähkinävoita pinnalle

Työvaiheet

01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Aloita sulattamalla paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Laita seos sivuun jäähtymään.

03

Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. 

04

Vatkaa sokeri, munat ja keltuainen vaahdoksi.

05

Sekoita sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi

06

Valmista maapähkinävoitäyte. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää muut aineet. Sekoita sileäksi. 

07

Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26 x 19 cm kokoiseen vuokaan.

08

Nostele täytettä taikinan päälle nokareina ja valuta halutessasi lisää maapähkinävoita pinnalle.

09

Vedä veitsellä kuvioita täytteen ja taikinan läpi niin, että brownipohjaan syntyy pieniä maapähkinävoipiiloja ja pintaan muodostuu kaunis kuvio. Tässä saa käyttää ronskeja otteita, kakku ei mene pilalle.

10

Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Parhaalta browniet maistuvat täysin jäähtyneinä.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Aloita sulattamalla paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Laita seos sivuun jäähtymään.

03

Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. 

04

Vatkaa sokeri, munat ja keltuainen vaahdoksi.

05

Sekoita sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi

06

Valmista maapähkinävoitäyte. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää muut aineet. Sekoita sileäksi. 

07

Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26 x 19 cm kokoiseen vuokaan.

08

Nostele täytettä taikinan päälle nokareina ja valuta halutessasi lisää maapähkinävoita pinnalle.

09

Vedä veitsellä kuvioita täytteen ja taikinan läpi niin, että brownipohjaan syntyy pieniä maapähkinävoipiiloja ja pintaan muodostuu kaunis kuvio. Tässä saa käyttää ronskeja otteita, kakku ei mene pilalle.

10

Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Parhaalta browniet maistuvat täysin jäähtyneinä.

Ainekset
Brownie-taikina
tummaa suklaata
100 g
voita
175 g
fariinisokeria
100 g
kananmunaa
2 kpl
keltuainen
1 kpl
vehnäjauhoja
200 g
suolaa
0.5 tl
kaakaojauhetta
30 g
Maapähkinävoitäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
150 g
keltuainen
1 kpl
maapähkinävoita
50 g
tomusokeria
30 g
Halutessasi lisää maapähkinävoita pinnalle
close