Luumupikkuleivät
Kahvikupposen ja luumupikkuleivän jälkeen päivä tuntuu taas pikkuisen paremmalta. Mureneva mantelitaikina ja luumutäyte tekevät klassisesta keksistä entistäkin paremman.
Ainekset
Työvaiheet
Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi.
Laita luumut, sokeri, raastettu sitruunankuori sekä sitruunanmehu kattilaan. Anna seoksen porista noin 15 minuuttia. Survo luumuja hieman lusikalla ja laita sivuun jäähtymään.
Valmista taikina. Laita pehmennyt voi kulhoon.
Mittaa kaikki kuivat aineet erilliseen kulhoon ja siivilöi ne voin joukkoon.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Laita jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Muotoile taikinasta noin 20 pientä palloa ja laita pellille leivinpaperin päälle.
Painele jokaiseen palloon kuoppa peukulla ja täytä luumuhillolla.
Paista uunissa noin 15 minuuttia. Ota uunista, kun keksit ovat saaneet hieman väriä.