Luumupavlova
Iki-ihana klassikkojälkiruoka pavlova kannattaa kruunata sesongin hedelmillä. Sopivan syksyinen herkku täytetään luumuilla ja ranskankermatäytteellä.
Ainekset
Työvaiheet
Marenki
Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista.
Sekoita maizena ja jäljellä oleva sokeri. Lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Marenki on valmis, kun seos on kiiltävää ja kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja.
Lisää lopuksi sitruunamehu ja vatkaa se nopeasti sekaan. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille noin Ø 25 cm ympyräksi. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta
Lykkää marenki uuniin jaa paista 100 asteessa 1,5–2 h tai kunnes marenki on päältä rapea ja oljenvärinen ja sisältä pehmeän vaahtomainen. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Luumut
Pese ja halkaise luumut. Leikkaa luumut ronskisti paloiksi: puolikkaita, kuutioita, siivuja, mitä ikinä tahdot. Kaada sokeri paistinpannulle ja purista sitruunamehu päälle. Käännä lämpö keskitasolle ja laita luumut pannulle. Anna sokerin sulaa ja pyöräytä luumuja sokerissa. Paista muutama minuutti niin, että luumut hiukan pehmenevät.
Nosta sivuun jäähtymään.
Ranskankermatäyte
Laita kulhoon kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ranskankerma ja vatkaa joukkoon. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Nosta jääkaappiin odottamaan pavlovan kokoamista.
Kokoa pavlova, kun marenkipohja ja luumut ovat täysin jäähtyneet. Koristele marjoilla ja tarjoile heti.