Luumupavlova

Keskitaso
Vaikeustaso
time
3
Tuntia
star
5
arvostelua

Iki-ihana klassikkojälkiruoka pavlova kannattaa kruunata sesongin hedelmillä. Sopivan syksyinen herkku täytetään luumuilla ja ranskankermatäytteellä.

Ainekset

8-10 annosta
Pohja
huoneenlämpöistä valkuaista
4 kpl
sokeria
2 dl
maizenaa
2 tl
sitruunamehua tai etikkaa
1 tl
Luumut
luumuja
400 g
sokeria
0.5 dl
sitruunamehua
1 rkl
Ranskankermatäyte
kermaa
2 dl
ranskankermaa
1 dl
vaniljasokeria
1 tl
tomusokeria
2 rkl
Lisäksi
marjoja koristeluun esim. tuoreita pensasmustikoita tai vadelmia

Työvaiheet

01

Marenki

Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista.

02

Sekoita maizena ja jäljellä oleva sokeri. Lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Marenki on valmis, kun seos on kiiltävää ja kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja. 

03

Lisää lopuksi sitruunamehu ja vatkaa se nopeasti sekaan. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille noin Ø 25 cm ympyräksi. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta

04

Lykkää marenki uuniin jaa paista 100 asteessa 1,5–2 h tai kunnes marenki on päältä rapea ja oljenvärinen ja  sisältä pehmeän vaahtomainen. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

05

Luumut

Pese ja halkaise luumut. Leikkaa luumut ronskisti paloiksi: puolikkaita, kuutioita, siivuja, mitä ikinä tahdot. Kaada sokeri paistinpannulle ja purista sitruunamehu päälle. Käännä lämpö keskitasolle ja laita luumut pannulle. Anna sokerin sulaa ja pyöräytä luumuja sokerissa. Paista muutama minuutti niin, että luumut hiukan pehmenevät.

Nosta sivuun jäähtymään.

06

Ranskankermatäyte

Laita kulhoon kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ranskankerma ja vatkaa joukkoon. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Nosta jääkaappiin odottamaan pavlovan kokoamista. 

07

Kokoa pavlova, kun marenkipohja ja luumut ovat täysin jäähtyneet. Koristele marjoilla ja tarjoile heti. 

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Marenki

Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista.

02

Sekoita maizena ja jäljellä oleva sokeri. Lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Marenki on valmis, kun seos on kiiltävää ja kovaa ja pintaan muodostuu selkeitä huippuja. 

03

Lisää lopuksi sitruunamehu ja vatkaa se nopeasti sekaan. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille noin Ø 25 cm ympyräksi. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta

04

Lykkää marenki uuniin jaa paista 100 asteessa 1,5–2 h tai kunnes marenki on päältä rapea ja oljenvärinen ja  sisältä pehmeän vaahtomainen. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

05

Luumut

Pese ja halkaise luumut. Leikkaa luumut ronskisti paloiksi: puolikkaita, kuutioita, siivuja, mitä ikinä tahdot. Kaada sokeri paistinpannulle ja purista sitruunamehu päälle. Käännä lämpö keskitasolle ja laita luumut pannulle. Anna sokerin sulaa ja pyöräytä luumuja sokerissa. Paista muutama minuutti niin, että luumut hiukan pehmenevät.

Nosta sivuun jäähtymään.

06

Ranskankermatäyte

Laita kulhoon kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ranskankerma ja vatkaa joukkoon. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Nosta jääkaappiin odottamaan pavlovan kokoamista. 

07

Kokoa pavlova, kun marenkipohja ja luumut ovat täysin jäähtyneet. Koristele marjoilla ja tarjoile heti. 

Ainekset
Pohja
huoneenlämpöistä valkuaista
4 kpl
sokeria
2 dl
maizenaa
2 tl
sitruunamehua tai etikkaa
1 tl
Luumut
luumuja
400 g
sokeria
0.5 dl
sitruunamehua
1 rkl
Ranskankermatäyte
kermaa
2 dl
ranskankermaa
1 dl
vaniljasokeria
1 tl
tomusokeria
2 rkl
Lisäksi
marjoja koristeluun esim. tuoreita pensasmustikoita tai vadelmia
close