Lussepullat
Kullankeltaiset, sahramilta tuoksuvat lussepullat pyöräytetään Lucia-päivän kunniaksi 13. joulukuuta. Tässä deluxe-versiossa on lisäksi täytteenä ihana rusinakreemi.
Ainekset
Työvaiheet
Kiehauta 2 dl vettä ja laita täytteeseen tulevat rusinat likoamaan veteen.
Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Sekoita voisulaan sahrami ja kardemumma. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Laita sivuun odottamaan.
Lämmitä maito kuumaksi. Lisää jogurtti maitoon ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sahrami-voiseos.
Lisää munat, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää viimeisenä loput pehmeästä voista ja vaivaa taikinaa noin 10–15 minuuttia.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeen alla kaksinkertaisesti. Kohoamiseen menee noin 30–60 minuuttia
Valmista täyte odotellessa. Heitä pehmeä voi ja liotetut rusinat blenderiin. Aja sileäksi massaksi.
Kaulitse puolet taikinasta ohueksi levyksi. Levitä puolet täytteestä tasaisesti levylle. Taita taikina kahtia ja kaulitse varovaisesti ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta senttimetrin levyisiä suikaleita.
Rullaa suikaleen päät kumpaankin suuntaan s-kirjaimen muotoon.
Ota jäljellä oleva pullataikina ja toista.
Nosta pullat pellille ja kohota 20–40 minuuttia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Koristele pullat rusinoilla ja pensselöi vielä kananmunalla.
Paista pullia 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita
Voit halutessasi penslata pullat sahramisiirapilla. Heitä sokeri, vesi ja sahrami pieneen kattilaan ja kiehauta. Pensselöi uunituoreet pullat siirapilla.