Lussepullat

Keskitaso
Vaikeustaso
time
3
Tuntia
star
5
2 arvostelua

Kullankeltaiset, sahramilta tuoksuvat lussepullat pyöräytetään Lucia-päivän kunniaksi 13. joulukuuta. Tässä deluxe-versiossa on lisäksi täytteenä ihana rusinakreemi.

Ainekset

Noin 30 pullaa
Taikina
tuore hiivaa
50 g
täysmaitoa
3 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
sokeria
2 dl
suolaa
1 tl
sahramia
0.5 g
kardemummaa (jauhettu)
0.5 rkl
kananmuna
1 kpl
vehnäjauhoja
13 dl
pehmeää voita
150 g
Täyte
pehmeää voita
100 g
rusinoita
1 dl
+ Rusinoita koristeluun
Sahramisiirappi
vettä
1.5 dl
sokeria
1 dl
sahramia
0.5 g

Työvaiheet

01

Kiehauta 2 dl vettä ja laita täytteeseen tulevat rusinat likoamaan veteen.

02

Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Sekoita voisulaan sahrami ja kardemumma. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Laita sivuun odottamaan.

03

Lämmitä maito kuumaksi. Lisää jogurtti maitoon ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sahrami-voiseos.

04

Lisää munat, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

05

Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää viimeisenä loput pehmeästä voista ja vaivaa taikinaa noin 10–15 minuuttia.

06

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeen alla kaksinkertaisesti. Kohoamiseen menee noin 30–60 minuuttia

07

Valmista täyte odotellessa. Heitä pehmeä voi ja liotetut rusinat blenderiin. Aja sileäksi massaksi.

08

Kaulitse puolet taikinasta ohueksi levyksi. Levitä puolet täytteestä tasaisesti levylle. Taita taikina kahtia ja kaulitse varovaisesti ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta senttimetrin levyisiä suikaleita.

09

Rullaa suikaleen päät kumpaankin suuntaan s-kirjaimen muotoon.

10

Ota jäljellä oleva pullataikina ja toista.

11

Nosta pullat pellille ja kohota 20–40 minuuttia.

12

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Koristele pullat rusinoilla ja pensselöi vielä kananmunalla.

13

Paista pullia 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita

14

Voit halutessasi penslata pullat sahramisiirapilla. Heitä sokeri, vesi ja sahrami pieneen kattilaan ja kiehauta. Pensselöi uunituoreet pullat siirapilla.

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kiehauta 2 dl vettä ja laita täytteeseen tulevat rusinat likoamaan veteen.

02

Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Sekoita voisulaan sahrami ja kardemumma. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Laita sivuun odottamaan.

03

Lämmitä maito kuumaksi. Lisää jogurtti maitoon ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sahrami-voiseos.

04

Lisää munat, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

05

Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää viimeisenä loput pehmeästä voista ja vaivaa taikinaa noin 10–15 minuuttia.

06

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeen alla kaksinkertaisesti. Kohoamiseen menee noin 30–60 minuuttia

07

Valmista täyte odotellessa. Heitä pehmeä voi ja liotetut rusinat blenderiin. Aja sileäksi massaksi.

08

Kaulitse puolet taikinasta ohueksi levyksi. Levitä puolet täytteestä tasaisesti levylle. Taita taikina kahtia ja kaulitse varovaisesti ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta senttimetrin levyisiä suikaleita.

09

Rullaa suikaleen päät kumpaankin suuntaan s-kirjaimen muotoon.

10

Ota jäljellä oleva pullataikina ja toista.

11

Nosta pullat pellille ja kohota 20–40 minuuttia.

12

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Koristele pullat rusinoilla ja pensselöi vielä kananmunalla.

13

Paista pullia 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita

14

Voit halutessasi penslata pullat sahramisiirapilla. Heitä sokeri, vesi ja sahrami pieneen kattilaan ja kiehauta. Pensselöi uunituoreet pullat siirapilla.

Ainekset
Taikina
tuore hiivaa
50 g
täysmaitoa
3 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
sokeria
2 dl
suolaa
1 tl
sahramia
0.5 g
kardemummaa (jauhettu)
0.5 rkl
kananmuna
1 kpl
vehnäjauhoja
13 dl
pehmeää voita
150 g
Täyte
pehmeää voita
100 g
rusinoita
1 dl
+ Rusinoita koristeluun
Sahramisiirappi
vettä
1.5 dl
sokeria
1 dl
sahramia
0.5 g
close