Kesän hedelmäsalaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Marinoi kesän ihanat hedelmät ja marjat simppelillä sokerisiirapilla ja tarjoile raikkaan mascarponevaahdon kera. Koristele hedelmäsalaatti tuoreella basilikalla, joka antaa salaatille mukavan säväyksen.

Vinkki! Kokeile erilaisia makusiirappeja. Voit maustaa siirapin esimeriksi chilillä, yrteillä tai vaikka kardemummalla. 

Ainekset

4 annosta
nektariinia
2 kpl
aprikoosia
4 kpl
kirsikoita
100 g
kourallinen mustikoita tai pensasmustikoita
muutama lehti tuoretta basilikaa
Mascarponevaahto
mascarponea
150 g
turkkilaista jogurttia
150 g
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
1 tl
Vaniljasiirappi
sokeria
1 dl
vettä
1 dl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
1 tl

Työvaiheet

01

Aloita valmistamalla siirappi.

Lisää sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa ja sokerin sulaa. Lisää vaniljatahna, sekoita ja laita sivuun jäähtymään.

02

Pese hedelmät huolellisesti. Poista nektariineista, aprikooseista ja kirsikoista kivet, leikkaa ne muutamaan osaan. Lisää hedelmät ja mustikat kulhoon ja kaada päälle  3-5 rkl vaniljasiirappia, sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan.

03

Mittaa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella tai vispilällä. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita.

04

Tarjoile marinoidut hedelmät ja marjat mascarponevaahdon kera ja koristele tuoreella basilikalla.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Aloita valmistamalla siirappi.

Lisää sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa ja sokerin sulaa. Lisää vaniljatahna, sekoita ja laita sivuun jäähtymään.

02

Pese hedelmät huolellisesti. Poista nektariineista, aprikooseista ja kirsikoista kivet, leikkaa ne muutamaan osaan. Lisää hedelmät ja mustikat kulhoon ja kaada päälle  3-5 rkl vaniljasiirappia, sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan.

03

Mittaa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella tai vispilällä. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita.

04

Tarjoile marinoidut hedelmät ja marjat mascarponevaahdon kera ja koristele tuoreella basilikalla.

Ainekset
nektariinia
2 kpl
aprikoosia
4 kpl
kirsikoita
100 g
kourallinen mustikoita tai pensasmustikoita
muutama lehti tuoretta basilikaa
Mascarponevaahto
mascarponea
150 g
turkkilaista jogurttia
150 g
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
1 tl
Vaniljasiirappi
sokeria
1 dl
vettä
1 dl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
1 tl
close