Linssi-bataattikeitto
Mausteisen linssi-bataattikeiton maku vain paranee, kun keitto saa tekeytyä jääkaapissa. Linssit tuovat ruokaisuutta ja bataatti mukavaa makeutta. Tämän keiton voi myös halutessaan soseuttaa ja nauttia silkkisenä sosekeittona. Nokare ranskankermaa tai kaurafraichea kruunaa sopan.
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Pilko myös chili sekä valkosipulit.
Lorauta öljyä kattilaan ja mittaa joukkoon mausteet. Kuullota mausteita keksilämmöllä muutama minuutti. Lisää pilkotut sipulit sekä chili ja jatka kuullottamista hetken.
Kuori ja pilko bataatti paloiksi. Lisää bataatti sekä tomaattipyre kattilaan ja sekoita.
Lorauta joukkoon kookosmaito, tomaattimurska sekä vesi. Kuumenna ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
Valuta ja huuhtele linssit. Heitä sekaan, sekoita ja anna kiehahtaa.
Maistele keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile ranskankerman sekä korianterin kera.