Levitelauta eli butter board
Tässä meidän versiomme somehitistä butter boardista eli levite laudasta. Ruskistettua voita, viikunoita ja sinihomejuustoa ai että! Ruskistettu voi antaa levitteelle ihanan pähkinäisen maun ja on helppo tehdä kotona. Tätä herkkua kannattaa kokeilla!
Ainekset
Työvaiheet
Aloita ruskistamalla voi (voit myös skipata tämän ja vain pehmittää voin huoneenlämmössä). Kuutioi voi ja laita kattilaan. Anna voin sulaa keskilämmöllä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa ja voi kuohahtaa. Voi tuoksuu pähkinäiseltä ja väri tummuu. Sekoita voimakkaasti ja nosta hellalta. Kaada ruskistettu voi lämpöä kestävään astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kun voi on jäähtynyt vatkaaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Voin pitää olla pehmeää mutta kiinteää kun sen vatkaa kuohkeaksi. Jos voi on liian sulaa anna sen kovettua jääkaapissa hetki.
Levitä ohut kerros voita leikkuulaudalle tai isolle lautaselle. Leikkaa viikunat ja pähkinät pienemmäksi. Asettele viikunahillonokareita voin päälle ja koristele viikuna paloilla, pähkinöillä ja sinihomejuustolla. Tarjoile suolakeksien tai maalaisleivän kanssa.