Lakuomenat Halloween-juhliin

Keskitaso
Vaikeustaso
time
1.5
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Kirpeänmakeat lakuomenat ovat hauska lisä Halloween-pöytään. Valmistus voi tuntua vähän kimurantilta, mutta rauhallisin ottein se onnistuu myös kokemattomalta kokilta. Lakritsilla kuorrutetut omput säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

Ainekset

6kpl laku omenaa
kermaa
2 dl
glukoosia
50 g
voita
30 g
hopeatoffee-makeisia
150 g
Lisäksi
kirpeää omenaa, esim. Granny smith
6 kpl
kourallinen jääpaloja
tikkuja esim. syömäpuikkoja
6 kpl
lämpömittari

Työvaiheet

01

Suosittelemme lukemaan koko ohjeen, ennen kuin ryhdyt hommiin.

02

Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Täytä iso kattila vedellä. Anna kattilassa olevan veden kiehahtaa. Ryöppää omenat kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Nosta omenat vedestä suoraan jääveteen. Anna jäähtyä. Nosta omenat vedestä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita jääkaappiin.

03

Mittaa kerma, glukoosi, hopeatoffeet ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Napsauta hella keskilämmölle ja anna hopeatoffeiden sulaa välillä sekoitellen. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes se on 113–116-asteista (noin 20–30 minuuttia). Sekoita välillä.

04

Tökkää omenoihin tikut lakun poreillessa kattilassa. Nosta takaisin jääkaappiin. On tärkeää, että omenat ovat mahdollisimman kylmiä, sillä muuten laku ei jähmety kunnolla pintaan.

05

Ota omenat kylmästä, kun lakukuorrute on 113-asteista. Tässä ripeys on valttia, ettei kuorrute jämähdä kattilan pohjalle. Ota omena kerrallaan ja pyöräytä se lakukuorrutteessa. Valuta hetki kattilan yläpuolella ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista, kunnes kaikki omenat ovat saaneet kauniin kiiltävän lakukuorrutteen. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä täysin. Omenat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Suosittelemme lukemaan koko ohjeen, ennen kuin ryhdyt hommiin.

02

Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Täytä iso kattila vedellä. Anna kattilassa olevan veden kiehahtaa. Ryöppää omenat kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Nosta omenat vedestä suoraan jääveteen. Anna jäähtyä. Nosta omenat vedestä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita jääkaappiin.

03

Mittaa kerma, glukoosi, hopeatoffeet ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Napsauta hella keskilämmölle ja anna hopeatoffeiden sulaa välillä sekoitellen. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes se on 113–116-asteista (noin 20–30 minuuttia). Sekoita välillä.

04

Tökkää omenoihin tikut lakun poreillessa kattilassa. Nosta takaisin jääkaappiin. On tärkeää, että omenat ovat mahdollisimman kylmiä, sillä muuten laku ei jähmety kunnolla pintaan.

05

Ota omenat kylmästä, kun lakukuorrute on 113-asteista. Tässä ripeys on valttia, ettei kuorrute jämähdä kattilan pohjalle. Ota omena kerrallaan ja pyöräytä se lakukuorrutteessa. Valuta hetki kattilan yläpuolella ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista, kunnes kaikki omenat ovat saaneet kauniin kiiltävän lakukuorrutteen. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä täysin. Omenat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

Ainekset
kermaa
2 dl
glukoosia
50 g
voita
30 g
hopeatoffee-makeisia
150 g
Lisäksi
kirpeää omenaa, esim. Granny smith
6 kpl
kourallinen jääpaloja
tikkuja esim. syömäpuikkoja
6 kpl
lämpömittari
close