Kurpitsapihvit, kaalisalaatti ja jogurttikastike

Keskitaso
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Oletko jo kokeillut kurpitsapihvejä? Mehevät pihvit syntyvät myskikurpitsasta ja quinoasta, lisämaustetta ne saavat juustokuminasta. Värikäs kaalisalaatti tuo annokseen rapeutta ja jogurttikastike raikastaa kokonaisuuden. Näitä kannattaa tehdä isompi satsi, kun kerran hommaan ryhtyy, pihvit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

Ainekset

4 annosta
Kurpitsapihvit
myskikurpitsaa
300 g
quinoaa (noin 200 g kypsänä)
1 dl
valkosipulijauhetta
1 tl
sipulijauhe
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
kananmuna
1 kpl
maizenaa
2 rkl
Värikäs kaalisalaatti
punakaalia tai suippokaalia
300 g
mustakaalia
100 g
vaahterasiirappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
1 tl
Jogurttikastike kasvispihveille
turkkilaista jogurttia
2 dl
sitruunamehua
1 rkl
persiljaa silputtuna
15 g
valkosipulinkynsi pilkottuna
1 kpl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

01

Kurpitsapihvit
Aloita kypsentämällä kurpitsa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi. Kaavi siemenet ulos. (Siemenet kannattaa hyödyntää salaateissa tai naposteltavina – puhdista siemenet ja paahda kuivalla pannulla.) Laita myskikurpitsat leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Heitä uunin keskitasolle ja anna kypsyä noin 30 minuttia tai kunnes kurpitsa on täysin kypsä, kokeile haarukalla!

 

02

Keitä quinoa paketin ohjeiden mukaisesti myskikurpitsan kypsyessä uunissa. Kaavi kypsä kurpitsanliha kuoresta ja murskaa haarukalla soseeksi. Mittaa joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Maista taikinaa ja lisää mausteita oman maun mukaan. 

Muotoile taikinasta neljä samankokoista pihviä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Käännä pihvejä puolessa välissä lastalla. 

03

Jogurttikastike

Valmista jogurttikastike pihveille. Silppua persilja ja valkosipulinkynsi ja laita kulhoon, mittaa sekaan muut aineet. Sekoita ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

04

Kaalisalaatti

Poista mustakaalista lehtiruodit. Hienonna kaalin lehdet pienemmäksi. Nakkaa kulhoon ja lorauta joukkoon oliiviöljy. Hiero mustakaalia käsin, jotta lehdet vähän pehmenevät. 

Siivuta punakaali ohuiksi siivuiksi ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon vielä muut ainesosat ja sekoita.

05

Kasaa lautaselle kurpitsapihvi, kaalisalaatti ja kastiketta, enjoy!

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kurpitsapihvit
Aloita kypsentämällä kurpitsa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi. Kaavi siemenet ulos. (Siemenet kannattaa hyödyntää salaateissa tai naposteltavina – puhdista siemenet ja paahda kuivalla pannulla.) Laita myskikurpitsat leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Heitä uunin keskitasolle ja anna kypsyä noin 30 minuttia tai kunnes kurpitsa on täysin kypsä, kokeile haarukalla!

 

02

Keitä quinoa paketin ohjeiden mukaisesti myskikurpitsan kypsyessä uunissa. Kaavi kypsä kurpitsanliha kuoresta ja murskaa haarukalla soseeksi. Mittaa joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Maista taikinaa ja lisää mausteita oman maun mukaan. 

Muotoile taikinasta neljä samankokoista pihviä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Käännä pihvejä puolessa välissä lastalla. 

03

Jogurttikastike

Valmista jogurttikastike pihveille. Silppua persilja ja valkosipulinkynsi ja laita kulhoon, mittaa sekaan muut aineet. Sekoita ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

04

Kaalisalaatti

Poista mustakaalista lehtiruodit. Hienonna kaalin lehdet pienemmäksi. Nakkaa kulhoon ja lorauta joukkoon oliiviöljy. Hiero mustakaalia käsin, jotta lehdet vähän pehmenevät. 

Siivuta punakaali ohuiksi siivuiksi ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon vielä muut ainesosat ja sekoita.

05

Kasaa lautaselle kurpitsapihvi, kaalisalaatti ja kastiketta, enjoy!

Ainekset
Kurpitsapihvit
myskikurpitsaa
300 g
quinoaa (noin 200 g kypsänä)
1 dl
valkosipulijauhetta
1 tl
sipulijauhe
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
kananmuna
1 kpl
maizenaa
2 rkl
Värikäs kaalisalaatti
punakaalia tai suippokaalia
300 g
mustakaalia
100 g
vaahterasiirappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
1 tl
Jogurttikastike kasvispihveille
turkkilaista jogurttia
2 dl
sitruunamehua
1 rkl
persiljaa silputtuna
15 g
valkosipulinkynsi pilkottuna
1 kpl
suolaa
mustapippuria
close