Kotitekoinen jogurtti
Kotitekoisen jogurtin tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta odotus palkitaan kermaisella ja lisäaineettomalla jogurtilla, jossa on juuri sopivasti happamuutta. Reseptistä syntyy noin litra valmista maustamatonta jogurttia. Paksumman jogurtin saat valuttamalla sen liinan läpi.
Ainekset
Työvaiheet
Aloita keittämällä lasipurkit, joihin aiot laittaa jogurtin. Näin pääset eroon huonoista bakteereista. Laita purkit sivuun jäähtymään.
Kiehauta maito ja anna jäähtyä 45 asteiseksi. Kun maito on jäähtynyt, ota 2 desiä maitoa toiseen kulhoon ja sekoita jogurtti siihen. Näin jogurtti liukenee helpommin maidon sekaan. Lisää joukkoon loput maidosta ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos lasipurkkeihin ja laita lämpimään, vedottomaan paikkaan noin 12 tunniksi. Voit esimerkiksi napsauttaa uunin valon päälle (se antaa hieman lisälämpöä) ja laittaa purkit sinne hapettumaan.
Ota jogurtti uunista ja laita jääkaappiin jäähtymään. Malta odottaa, että jogurtti kylmenee. Tarjoile marjojen tai granolan kera.
Vinkki: Jos haluat paksumpaa jogurttia, voit valuttaa jogurtin liinan läpi. Ota astia, jossa siivilä pysyy paikallaan. Laita puhdas liina siivilän päälle lisää jogurtti, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.