Kikherne-bataattisalaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
3 arvostelua

Tekeekö mieli jotain mausteista ja ruokaisaa, josta ei kuitenkaan tule ähky? Testaa tulisen makealla harissalla maustettua kikherne-bataattisalaattia, jonka kruunaa turkkilaisesta jogurtista tehty kastike.

Ainekset

noin 4 annosta
Bataatti
bataattia
500 g
harissatahnaa (esim. Al Fez)
1 rkl
loraus oliiviöljyä
Kikherneet
purkki kikherneitä (valutettu paino 230g)
1 kpl
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
0.5 tl
chilijauhetta
0.5 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
Kastike
turkkilaista jogurttia
1 dl
sitruunan mehu
0.5 kpl
tahinia
1 rkl
valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
1 kpl
suolaa
mustapippuria
Salaattipohja
lehtikaalia
100 g
fetaa
100 g
loraus oliiviöljyä

Työvaiheet

01

Aloita valmistamalla kikherneet. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valuta kikherneet ja huuhtele huolellisesti. Kuivaa keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi. 

02

Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kikherneitä uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Paahda taas 10 minuuttia. Ota taas pelti uunista ja sekoita joukkoon mausteet. Paahda vielä 5 minuuttia uunissa. Ota uunista ja laita sivuun.

03

Pese bataatti ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Laita kippoon, lisää joukkoon oliiviöljyä ja harissatahnaa. Sekoita kunnolla.

04

Levitä bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.

05

Bataatteja odotellessasi ehdit valmistaa kastikkeen. Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja tahini keskenään. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

06

Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Revi pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon, lisää oliiviöljyä ja suolaa. Hiero lehtikaalia, jotta kaalin rakenne pehmenee.

07

Murenna feta pieneksi.

08

Nyt kaikki on valmista ja voit koota salaatin. Nauti!

5 3 votes
Rating
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
Mira
3 years ago

Parhaat kikhernet ikinä! Ohjeiden avulla niistä tulee tosi rapeaita. Bataatti olisi vaatinut pikkaisen enemmän aikaa uunissa. Muuten 5/5!

Anna
Anna
3 years ago

Uusi lempi salaatti! Ihanat kikherneet ja combo super toimiva

Ainekset expand more
01

Aloita valmistamalla kikherneet. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valuta kikherneet ja huuhtele huolellisesti. Kuivaa keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi. 

02

Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kikherneitä uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Paahda taas 10 minuuttia. Ota taas pelti uunista ja sekoita joukkoon mausteet. Paahda vielä 5 minuuttia uunissa. Ota uunista ja laita sivuun.

03

Pese bataatti ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Laita kippoon, lisää joukkoon oliiviöljyä ja harissatahnaa. Sekoita kunnolla.

04

Levitä bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.

05

Bataatteja odotellessasi ehdit valmistaa kastikkeen. Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja tahini keskenään. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

06

Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Revi pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon, lisää oliiviöljyä ja suolaa. Hiero lehtikaalia, jotta kaalin rakenne pehmenee.

07

Murenna feta pieneksi.

08

Nyt kaikki on valmista ja voit koota salaatin. Nauti!

Ainekset
Bataatti
bataattia
500 g
harissatahnaa (esim. Al Fez)
1 rkl
loraus oliiviöljyä
Kikherneet
purkki kikherneitä (valutettu paino 230g)
1 kpl
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
0.5 tl
chilijauhetta
0.5 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
Kastike
turkkilaista jogurttia
1 dl
sitruunan mehu
0.5 kpl
tahinia
1 rkl
valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
1 kpl
suolaa
mustapippuria
Salaattipohja
lehtikaalia
100 g
fetaa
100 g
loraus oliiviöljyä
close