Keskikesän salaatti

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
arvostelua

Makeat herneet ja rapeat retiisit tähdittävät tätä keskikesän salaattia. Sitruunankuori korostaa makuja entisestään ja mozzarella tuo sopivasti pehmeyttä. Viimeistele salaattikastikkeella ja syötävillä kukilla ja nauti lounaaksi tai vaikka savukalan kylkiäisenä.

Ainekset

2 annosta
Pehtoorin salaattia tai muuta isolehtistä salaattia
1 ruukku
mozzarellaa
125 g
retiisejä (noin 150g)
1 nippu
tuoreita herneitä palkoineen
0.5 l
sitruunan kuori
0.5 kpl
suolaa
koristeeksi syreeninkukkia tai muita syötäviä kukkia.
Salaattikastike
täysjyväsinappia
1 rkl
oliiviöljyä
0.5 dl
suolaa
0.5 tl
sokeria
1 rkl
sitruunan mehu
0.5 kpl

Työvaiheet

01

Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen pieneen purkkiin. Ravista voimakkaasti noin 30 sekuntia. Kastike on valmis! Laita purkki sivuun odottamaan. 

02

Leikkaa lehdet retiisinipusta. Huuhtele retiisit kunnolla. Leikkaa puoliksi ja keitä minuutin ajan reippaasti suolatussa vedessä. Nosta retiisit jääkylmään veteen (jääpalat kehiin, jos mahdollista). Tämä kikka pysäyttää kypsymisen ja jättää retiisit mukavan rapeiksi samalla kuin kitkeryys katoaa.

03

Perkaa herneet. Laita kulhoon yhdessä retiisien kanssa ja kaada noin puolet salaattikastikkeesta sekaan, sekoita. Revi mozzarella suupaloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja huiskuttele päälle loput kastikkeesta. Raasta päälle sitruunan kuorta ja sekoita. Kokoa salaatti ja koristele syötävillä kukilla.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen pieneen purkkiin. Ravista voimakkaasti noin 30 sekuntia. Kastike on valmis! Laita purkki sivuun odottamaan. 

02

Leikkaa lehdet retiisinipusta. Huuhtele retiisit kunnolla. Leikkaa puoliksi ja keitä minuutin ajan reippaasti suolatussa vedessä. Nosta retiisit jääkylmään veteen (jääpalat kehiin, jos mahdollista). Tämä kikka pysäyttää kypsymisen ja jättää retiisit mukavan rapeiksi samalla kuin kitkeryys katoaa.

03

Perkaa herneet. Laita kulhoon yhdessä retiisien kanssa ja kaada noin puolet salaattikastikkeesta sekaan, sekoita. Revi mozzarella suupaloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja huiskuttele päälle loput kastikkeesta. Raasta päälle sitruunan kuorta ja sekoita. Kokoa salaatti ja koristele syötävillä kukilla.

Ainekset
Pehtoorin salaattia tai muuta isolehtistä salaattia
1 ruukku
mozzarellaa
125 g
retiisejä (noin 150g)
1 nippu
tuoreita herneitä palkoineen
0.5 l
sitruunan kuori
0.5 kpl
suolaa
koristeeksi syreeninkukkia tai muita syötäviä kukkia.
Salaattikastike
täysjyväsinappia
1 rkl
oliiviöljyä
0.5 dl
suolaa
0.5 tl
sokeria
1 rkl
sitruunan mehu
0.5 kpl
close