Keskikesän salaatti
Makeat herneet ja rapeat retiisit tähdittävät tätä keskikesän salaattia. Sitruunankuori korostaa makuja entisestään ja mozzarella tuo sopivasti pehmeyttä. Viimeistele salaattikastikkeella ja syötävillä kukilla ja nauti lounaaksi tai vaikka savukalan kylkiäisenä.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen pieneen purkkiin. Ravista voimakkaasti noin 30 sekuntia. Kastike on valmis! Laita purkki sivuun odottamaan.
Leikkaa lehdet retiisinipusta. Huuhtele retiisit kunnolla. Leikkaa puoliksi ja keitä minuutin ajan reippaasti suolatussa vedessä. Nosta retiisit jääkylmään veteen (jääpalat kehiin, jos mahdollista). Tämä kikka pysäyttää kypsymisen ja jättää retiisit mukavan rapeiksi samalla kuin kitkeryys katoaa.
Perkaa herneet. Laita kulhoon yhdessä retiisien kanssa ja kaada noin puolet salaattikastikkeesta sekaan, sekoita. Revi mozzarella suupaloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja huiskuttele päälle loput kastikkeesta. Raasta päälle sitruunan kuorta ja sekoita. Kokoa salaatti ja koristele syötävillä kukilla.