Kesäillan salaatti
Tämä kirpeänmakea salaatti on kuin kesä kulhossa. Vadelmavinegrette viimeistelee mustikoista, vadelmista, pehmeästä avokadosta ja suolatuista pähkinöistä kootun salaatin. Tarjoile sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa tai lisukesalaattina.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista vadelmavinegrette.
Mittaa ainekset kippoon. Muussaa vadelmat haarukalla ja sekoita. Siivilöi seos. Kaada seos kannelliseen pieneen purkkiin. Ravista voimakkaasti noin 30 sekuntia. Kastike on valmis! Laita sivuun odottamaan
Valmista salaattipohja.
Pese ja revi salaatti pienemmäksi ja laita astiaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi. Pese ja leikkaa kurkku paloiksi.
Asettele kaikki ainekset salaattipohjan päälle ja viimeistele vinegretellä. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa.