Keltajuuri-fetasalaatti
Kokoa syksyn ehkä herkullisin salaatti paahdetuista keltajuurista ja fetatahnasta. Kourallinen paahdettuja saksanpähkinöitä tuo kivaa purutuntumaa ja ruokaisuutta. Salaatti on myös mitä mainioin lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle!
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese keltajuuret huolellisesti ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Lisää vähän vettä pohjalle ja peitä foliolla. Paahda juuria uunin keskitasolla noin tunti riippuen keltajuurien koosta.
Kääri feta folioon ja laita uuninkestävään vuokaan tai pellille. Heitä uuniin kypsymään keltajuurien kanssa 20 minuutiksi. Ota uunista, avaa folio ja anna fetan jäähtyä kylmäksi.
Vatkaa smetanan rakenne rikki sähkövatkaimella. Murusta joukkoon feta ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Mausta halutessasi mustapippurilla. Nosta tahna jääkaappiin tekeytymään sillä välin, kun keltajuuret kypsyvät.
Ota kypsyneet keltajuuret uunista ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja pilko lohkoiksi. (Vinkki: Keltajuuret on helpompi kuoria, kun ne ovat vielä lämpimiä.)
Laita salaattikastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista purkkia voimakkaasti noin minuutti.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla tai uunissa 180 asteessa kunnes ne ovat kauniin paahtuneita.
Valmista! Kokoa salaatti ja nauti.