Keltainen borssikeitto
Lämmittävät keitot kuuluvat syksyyn ja talveen. Sopivasti hapanta, suolaista ja makeaa yhdistelevään borssikeittoon uppoaa roppakaupalla kasviksia, ja hitaasti hauduttamalla niistä syntyy herkullinen soppa. Kokeilimme perinteisen punajuuren sijaan pirtsakkaa keltajuurta, joka on maultaan hieman miedompi ja makeampi. Tätä soppaa ei kannata keitellä kiireessä, eli se on täydellistä viikonloppuruokaa!
Ainekset
Työvaiheet
Kuori keltajuuret, porkkanat sekä juuriselleri. Leikkaa ohuiksi tikuiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi raastimen suurimmalla terällä. Suikaloi kaali ja pilko valkosipuli pieneksi.
Lorauta öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää etikka, mausteet sekä timjami.
Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Anna porista pienellä lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Maista keittoa ja mausta vielä tarvittaessa suolalla.
Tarjoile keitto kunnon smetananokareen kera.