Keltainen borssikeitto

Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
1 arvostelua

Lämmittävät keitot kuuluvat syksyyn ja talveen. Sopivasti hapanta, suolaista ja makeaa yhdistelevään borssikeittoon uppoaa roppakaupalla kasviksia, ja hitaasti hauduttamalla niistä syntyy herkullinen soppa. Kokeilimme perinteisen punajuuren sijaan pirtsakkaa keltajuurta, joka on maultaan hieman miedompi ja makeampi. Tätä soppaa ei kannata keitellä kiireessä, eli se on täydellistä viikonloppuruokaa!

Ainekset

4 annosta
keltajuurta
500 g
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
juuriselleriä
50 g
valkokaalia
250 g
tomaattipyrettä
1 rkl
kasvislientä
1 l
laakerinlehteä
2 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
suolaa
2 tl
etikkaa
2 rkl
muutama oksa timjamia
öljyä kuullottamiseen
2 rkl
smetanaa tarjoiluun

Työvaiheet

01

Kuori keltajuuret, porkkanat sekä juuriselleri. Leikkaa ohuiksi tikuiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi raastimen suurimmalla terällä. Suikaloi kaali ja pilko valkosipuli pieneksi.

02

Lorauta öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää etikka, mausteet sekä timjami.

03

Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Anna porista pienellä lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Maista keittoa ja mausta vielä tarvittaessa suolalla. 

Tarjoile keitto kunnon smetananokareen kera. 

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori keltajuuret, porkkanat sekä juuriselleri. Leikkaa ohuiksi tikuiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi raastimen suurimmalla terällä. Suikaloi kaali ja pilko valkosipuli pieneksi.

02

Lorauta öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää etikka, mausteet sekä timjami.

03

Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Anna porista pienellä lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Maista keittoa ja mausta vielä tarvittaessa suolalla. 

Tarjoile keitto kunnon smetananokareen kera. 

Ainekset
keltajuurta
500 g
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
juuriselleriä
50 g
valkokaalia
250 g
tomaattipyrettä
1 rkl
kasvislientä
1 l
laakerinlehteä
2 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
suolaa
2 tl
etikkaa
2 rkl
muutama oksa timjamia
öljyä kuullottamiseen
2 rkl
smetanaa tarjoiluun
close