Katarinan suklaiset mantelikeksit
Suklaiset ja suolaisia mantelisattumia sisältävät keksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Reseptissä on jäljitelty entisen kollegan Katarinan keksejä, joista ei yleensä jäänyt muruakaan yli kahvihuoneessa.
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Rouhi suklaa ja mantelit pieniksi paloiksi ja laita sivuun odottamaan.
Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri.
Lisää joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä manteli- ja suklaarouhe. Sekoita.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja painele taikina noin 1–2 cm paksuiseksi neliöksi (taikina ei peitä koko peltiä).
Paista uunissa 10–15 minuuttia. Uuniin kannattaa kurkata tasaisin väliajoin, etteivät keksit kärähdä.
Ota keksit uunista, kun ne ovat paistuneet kullanruskeiksi. Leikkaa heti ruuduiksi. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta jähmettyvät nopeasti.
Anna jäähtyä hetken ja nauti!
Näiden maku on taivaallinen😊
Kiitos 😍