Katarinan suklaiset mantelikeksit

Helppo
Vaikeustaso
time
35
Min
star
5
3 arvostelua

Suklaiset ja suolaisia mantelisattumia sisältävät keksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Reseptissä on jäljitelty entisen kollegan Katarinan keksejä, joista ei yleensä jäänyt muruakaan yli kahvihuoneessa. 

Ainekset

20 kpl
pehmeää voita
100 g
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Fazerin maitosuklaata
100 g
suolattuja manteleita
100 g

Työvaiheet

01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Rouhi suklaa ja mantelit pieniksi paloiksi ja laita sivuun odottamaan.

03

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri.

04

Lisää joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä manteli- ja suklaarouhe. Sekoita.

05

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja painele taikina noin 1–2 cm paksuiseksi neliöksi (taikina ei peitä koko peltiä).

06

Paista uunissa 10–15 minuuttia. Uuniin kannattaa kurkata tasaisin väliajoin, etteivät keksit kärähdä.

07

Ota keksit uunista, kun ne ovat paistuneet kullanruskeiksi. Leikkaa heti ruuduiksi. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta jähmettyvät nopeasti.

08

Anna jäähtyä hetken ja nauti!

5 3 votes
Rating
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marjut Rapp
Marjut Rapp
3 years ago

Näiden maku on taivaallinen😊

In a Pickle
Admin
In a Pickle
3 years ago
Reply to  Marjut Rapp

Kiitos 😍

Ainekset expand more
01

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

02

Rouhi suklaa ja mantelit pieniksi paloiksi ja laita sivuun odottamaan.

03

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri.

04

Lisää joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä manteli- ja suklaarouhe. Sekoita.

05

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja painele taikina noin 1–2 cm paksuiseksi neliöksi (taikina ei peitä koko peltiä).

06

Paista uunissa 10–15 minuuttia. Uuniin kannattaa kurkata tasaisin väliajoin, etteivät keksit kärähdä.

07

Ota keksit uunista, kun ne ovat paistuneet kullanruskeiksi. Leikkaa heti ruuduiksi. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta jähmettyvät nopeasti.

08

Anna jäähtyä hetken ja nauti!

Ainekset
pehmeää voita
100 g
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Fazerin maitosuklaata
100 g
suolattuja manteleita
100 g
close