Karamellipopparit
Poppareita ja tahmean makeaa suolakaramellia – leffaillan uusi suosikkiherkku on tässä.
Ainekset
Työvaiheet
Aloita valmistamalla popcornit. Valitse iso, paksupohjainen kattila (vähintään 5 litrainen). Tarkista, että kattila on täysin kuiva.
Lämmitä kookosöljy keskilämmöllä ja odota, että öljy on täysin juoksevaa.
Lisää maissinjyvät kattilaan. Peitä kattila kannella ja odota, että jyvät alkaa poksahdella. Ravistele kattilaa välillä.
Kun poksahtelu loppuu, popparit ovat valmiita. Laita kattila sivuun odottamaan.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita sivuun odottamaan
Valmista karamelli. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja laske lämpöä keskitasolle.
Keittele karamellia välillä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu ja muuttuu toffeen väriseksi, noin 15–20 minuuttia. Lisää suola.
Kaada karamelli popcornkattilaan, laita kansi päälle ja ravista nopeasti. Kaada popcornit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna karamellin jäähtyä ja jämähtää. Enjoy!