Kanelipullat
Oletko kokeillut tangzhong-menetelmää? Tahnamaista esitaikinaa käyttämällä syntyy superpehmeät ja mehevät pullat. Sisäänsä nämä jenkkityyliset leipomukset kätkevät perinteisen kanelitäytteen ja koko komeus kuorrutetaan vielä tuorejuustokreemillä.
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa esitaikinan ainekset kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes aineksista muotoutuu tahnamainen taikina. Nosta sivuun jäähtymään.
Mittaa vehnäjauho, kardemumma, suola sekä sokeri yleiskoneen kulhoon, sekoita. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva, sekoita tasaiseksi.
Lisää maito sekä jäähtynyt esitaikina jauhoihin ja napsauta yleiskone käyntiin. Anna pyöriä hetki ja lisää kananmuna ja keltuainen yksi kerrallaan. Anna koneen pyöriä noin 10 minuuttia ja lisää pehmeä voi vähän kerrallaan. Anna koneen pyöriä keskinopeudella vielä 5 minuuttia tai kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Pysäytä kone ja nosta taikina öljyttyyn kulhoon. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1–1,5 h tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Valmista täyte. Lisää kuivat aineet kippoon ja sekoita. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita sivuun odottamaan.
Voitele uunivuoka ja laita sivuun odottamaan.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja kaulitse taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinan pintaan. Kääri taikina tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta.
Leikkaa taikina 12 osaan terävällä veitsellä.
Nosta pullat uunivuokaan ja anna kohota vielä noin 30 min. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Nosta pullat uunista ja anna jäähtyä hetki.
Valmista kuorrute.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute pullien päälle.